Voždovac dobio novi stručni štab! Povratnik za brzi povratak u elitu, tu je i bivši trener Partizana

15.06.2024

00:44

0

Autor: P.K.

Velike promene "na krovu" posle ispadanja u PLS

Voždovac dobio novi stručni štab! Povratnik za brzi povratak u elitu, tu je i bivši trener Partizana
Dejan Čelar, arhiva - Copyright MN Press

Voždovac je ispao iz Superlige, ali nema nameru da se dugo zadržava u Prvoj ligi Srbije. Povratak u elitu započeo je sa novim stručnim štabom. Poverenje kluba na poziciji glavnog trenera dobio je povratnik u redove "zmajeva" Dejan Čelar.

Pored njega danas je promovisan i novi klupski trener golmana – Jusmir Hatunić.

Čelar je u Voždovcu bio prvo kao direktor omladinske škole, a onda i kao pomoćni trener, da bi posle počeo da se samostalno bavi ovim poslom.

- Zahvalan sam na srdačnoj dobrodošlici od strane svih u klubu, ali sam negde to i očekivao s obzirom da sam učestvovao u izgradnji Voždovca koji znamo danas i svih ovih godina. Pre deceniju sam bio ovde prvo kao direktor omladinske škole, zatim i trener, asistent u stručnom štabu. Zbog toga nemam osećaj da dolazim u novi klub već da se vraćam na vrlo poznato mesto - rekao je Čelar.

On je istakao da je jedan od prvih ciljeva stvaranje dobre atmosfere nakon ispadanja iz Superlige.

 - Bez obzira na prethodni period i negativan ambijent koji se neminovno stvori nakon ispadanja iz Superlige, osećam se dobro i drago mi je što ću imati bitnu ulogu u stvaranju jedne nove atmosfere i tima koji bi trebalo da bude u vrhu ovog takmičenja. Sa druge strane lični cilj koji imam jeste da ostvarim zdravu komunikaciju sa svima u klubu. Shvatam svoju ulogu lidera i želja mi je da izvučem iz ljudi ono najbolje, da svi budemo najbolja verzija sebe. Ukoliko omanem u tom ličnom cilju – sve drugo bi bilo puko skupljanje bodova. Verujem da određeni pritisak mora da postoji. Mi prosto nismo u takvom poslu gde taj segment možemo da zanemarimo. Voždovac će ostati razvojni klub koji ima tendenciju da ne kupuje gotove igrače, već da u većoj meri uz kvalitetan rad kakav je bio u prethodnom periodu pomogne afirmaciju na fudbalskom tržištu uz obavezan dobrobit i doprinos za klub. Treba naći balans u tome. Nikada mi godine igrača nisu presudni, već pre svega mentalni kapacitet, kao i mogućnost da se odgovori na zadatke.

Jusmir Hatunić nije imao ambicije da posle Partizana ostaje u Srbiji, ali je poziv za "krova" promenio odluku.

- To mi je nagrada za prethodnih 18 godina rada. Bio sam devet godina u jednom klubu, tri godine na Tajlandu, šest godina u Partizanu. Retko menjam sredinu, vezujem se za ljude, dajem srce, celog sebe jer mnogo volim ovaj posao.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike