Javor ispao iz Superlige, predsednik u neverici pita: Da li je moguće da niko u sportu nema respekta prema klubu starom 112 godina?

13.06.2024

22:01

0

Autor: D. N.

Ostaje da se vidi da li će ubediti Ćurčića da ostane, pošto već pregovara sa klubom iz inostranstva

Javor ispao iz Superlige, predsednik u neverici pita: Da li je moguće da niko u sportu nema respekta prema klubu starom 112 godina?
Copyright MN Press

Fudbaleri Javora neće sledeće sezone igrati u Superligi Srbije, pošto u baražu nisu uspeli da sačuvaju mesto u eliti. Od Ivanjičana je uspešniji bio Tekstilac iz Odžaka, pa će tako Superliga dobiti još jednog debitanta. 

O neuspešnoj sezoni, govorio je i prvi čovek Javora, Dragomir Lazović, koji više nije na čelu Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije.

- Ovo je za mene najteži trenutak za trideset godina rada u sportu. Jednostavno, i danas, kada o ovome pričam, nadam se da će se nešto promeniti i da ćemo ostati u Superligi. U završnom obraćanju klubovima, na pre nekoliko dana održanoj sednici Zajednice klubova Superlige, rekao sam da sam, kao privrednik, a sa 1.500 zaposlenih, kroz poslovanje svojih firmi uplatio 150 miliona evra raznih poreza.

Veliki sam patriota, ali politiku nikada nisam koristio za koristoljublje. Imam mnogo neiskorišćenih bonusa, a jedan od njih ću iskoristiti tako što ću razgovarati sa vrhom državne politike i tražiti odgovor na samo jedno pitanje "Da li morate da budete filijala, podanik i sluga u sportu da biste opstali?"

Lazović je zatim nastavio o položaju svog kluba...

- Zapravo, ovim sam i dao odgovor da je prema fudbalskom klubu Javor učinjena neverovatna nepravda i da smo zbog sive zone, koja učestvuje u našem fudbalu, ispali iz lige. Da li je moguće da niko u sportu nema respekta prema klubu starom 112 godina, našim igračima, upravi i, na kraju, prema čoveku koji je za sve nas, dobre poznavaoce fudbala, među tri najbolja trenera u zemlji? To je pitanje za sve one koji vole fudbal. Međutim, voleti, biti iskren i pošten u sportu, očito su postale davno zaboravljene vrline - dodao je prvi čovek Javora koji je pred sebe postavio cilj.

A to je da Radovan Ćurčić ostane na klupi.

- Učiniću sve moguće napore da zadržim trenera Radovana Ćurčića i objasnim mu da je ovo njegov uspeh, a ne neuspeh. Sve što smo od njega tražili, mi smo i dobili, ali, nažalost, zbog pomenutih stvari, nismo ostvarili cilj.

MN Press
Radovan Ćurčić i Milovan Milović                                                                          

Gaziti po treneru koji je bio selektor Srbije i ostvario veliki uspeh sa mladom selekcijom, a u klupskom fudbalu ostvario izvanredne rezultate, više je od parodije. Već sam ga zvao i molio da se vrati iz Turske, gde je započeo razgovore o preuzimanju kluba sa istoka. Da li će mi to poći za rukom, videću u narednom periodu.

Lazović je takođe dodao da je Javor jedan od retkih klubova u zemlji koji se finansiraju isključivo privatnim kapitalom.

- U poslednjih dvadeset godina postojanja našeg kluba, od države i budžetskog novca nismo dobili nijedan dinar. Finansiramo se isključivo sopstvenim sredstvima, tj. od novca moje kompanije. Sagradili smo, privatnim novcem, dva najsavremenija terena u trening centru u Ivanjici i milione evra uložili u infrastrukturu. Da li smo kao takvi ljudi potrebni ili nepotrebni u sportu, to neka proceni neko drugi.

MN Press
 

Usledilo je i obećanje da će se klub ekspresno vratiti u elitu.

- Četiri puta smo ispadali, a zatim se i odmah vraćali u ligu, a vidno ponižen obećavam da ćemo to uraditi i sledeće sezone. Naš osnovni motiv je u tome što fudbal za nas nije posao, već ljubav koja traje tri decenije i tu ljubav ćemo pokazati sledeće godine na terenu. Zadržaćemo sve igrače koji su pod ugovorom i probati dodatno da osvežimo tim.

Na kraju, još jednom se dotakao pitanja trenera.

- Opet ponavljam, učiniću sve da zadržim šefa struke i javno mu sada, preko medija, poručujem, da on i njegov rad nisu ti koji su ispali iz lige - zaključio je predsednik Javora.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike