Bleki je miran pred Engleze: Sjajan tim, neverovatni napadači, moramo da budemo disciplinovani

14.06.2024

21:39

0

Autor: P.K.

"Jesu favoriti, ali fudbal se igra 11 na 11"

Bleki je miran pred Engleze: Sjajan tim, neverovatni napadači, moramo da budemo disciplinovani
Nikola Milenković na treningu - Copyright MN Press

Srbija takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj počinje protiv jednog od favorita. Baš kao kada smo u Kataru igrali protiv Brazila, sada takmičenje počinjemo protiv Engleske.

Engleska ima baš, baš dobar i "dubok" tim, ali u takvoj selekciji majstora posebno se ističe napad, koji predvode Hari Kejn, Fil Foden, Bukajo Saka…

Zato će na posebnim mukama biti naša odbrana. O tome je pričao Strahinja Pavlović, a sada je progovorio i Nikola Milenković.

- Engleska je sjajna reprezentacija, jedan od glavnih favorita za osvajanje Eura. Imaju neverovatan napadački potencijal, mnogo igrača sa izvanrednim individualnim kvalitetima tako da će biti teško zaustaviti ih jer to su igrači koji mogu jednim potezom da reše utakmicu. Ali daćemo sve od sebe da pokušamo kao tim, veoma disciplinovano, koncentrisano, da igramo odbranu. Opet, fudbal se igra 11 na 11, može svašta da se desi na terenu, tako da mogu samo da obećam da ćemo dati sve od sebe i ako budemo pravi, ispoštujemo sve što se dogovorimo – videćemo.

Svi misle na Englesku, ali ni Danska i Slovenija, ostali rivali u grupi, nisu za potcenjivanje.

- Svaka ekipa koja se nalazi na EP ima taj ekstra kvalitet, da nema ne bi se nalazili ovde. Počev od prve utakmice svima će svaka biti teška na svoj način. Slovenija je ekipa koja je kompaktna, imaju dobre individualce, Danska je tvrda, čvrsta, tako da se slažem da nam neće odgovarati, ali protivnike ne možemo da biramo, moramo se pripremati na najbolji mogući način za njih.

Popularni "Bleki" kaže da ekipi odgovara sadašnja formacija, sa trojicom igrača pozadi.

- Fudbal je napredovao tako da svaki moderan igrač mora i treba da zna da igra u više formacija. U reprezentaciji duži period igramo sa trojicom pozadi i to je ono što odgovara ekipi u ovom trenutku i kako se ekipa najkomfornije oseća. Što se toga tiče – nema problema.

Srbija u nedelju od 21 počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike