Čak se i HRT ogradio od sramnih komentara na račun Piksija i Orlova: Ali nije vređana samo Srbija, već i neke druge zemlje

14.06.2024

16:28

0

Autor: 24sedam

Ipak, nacionalna televizija iz komšiluka nije definitivno "otpisala" Jeličića

Čak se i HRT ogradio od sramnih komentara na račun Piksija i Orlova: Ali nije vređana samo Srbija, već i neke druge zemlje
Copyright MN Press

Joško Jeličić je kao stručni konsultant na HRT-u vređao i potcenjivao selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, kao i naše igrače. Posle toga, usledio je odgovor iz Fudbalskog saveza Srbije, da bi se na kraju oglasila i nacionalna televizija Hrvatske na kojoj je bivši fudbaler Dinama i Hajduka angažovan kao stručni konsultant.

- Navedeni stavovi nisu stavovi Hrvatske radiotelevizije - bio je odgovor koji je dobila redakcija portala Index.

Ali nisu dobili odgovor da li će Jeličić i dalje komentarisati dešavanja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Podsećamo vas i na sramne reči izgovorene tokom jedne od emisija posvećenim kontinentalnom šampionatu.

- Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago da su oni na takmičenju jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo videli ko je s kim, ko koga i tako.

Njihov problem je što selektor ništa ne donosi toj ekipi. Moraju da imaju jasniju hijerarhiju, ne u smislu ko je veća zvezda. Piksi i njegove izjave, gledali smo kako psuje svog igrača u prijateljskoj utakmici, radi sve ono zbog čega oni već dugo nemaju i verovatno nikad neće ni imati kult reprezentacije - kazao je Jeličić, ali nije samo naš nacionalni tim bio na udaru.

Osvrnuo se na konstatacije da Hrvatima u igri nedostaje brzina, u odnosu na druge reprezentacije. Tada je "potegao" i pitanje kolonijalizma.

Youtube printscreen/n0_rest
 

- Stalno čitam analize i umoran sam od njih. Nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo jer nam je takva genetika, a nismo bili ni kolonijalna sila. Ko je brz u Španiji? Lamin Jamal i Niko Vilijams. Francusku neću ni da spominjem. A Žeremi Doku u Belgiji? Hoćemo da šaljemo decu u Afriku umesto u Irsku? - bile su reči Jeličića, koji tu nije stao.

Nastavio je da "broji krvna zrnca" u Hrvatskoj.

- S obzirom na podatke Hrvatskog udruženja poslodavaca, projekcija je da će za dve godine kod nas biti 400.000 Nepalaca, ovih, onih... Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo i izgubiti na skok-igri - zaključio je svoju "ekspertizu".

Ostaje da se vidi da li će i dalje ostati konsultant.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike