Spaleti konačno razjasnio situaciju: Definitivno se zna mogu li Donaruma i drugovi da igraju igrice

15.06.2024

07:04

0

Autor: D. N.

Selektor i kapiten branioca titule morali da pričaju i o temama nevezanim za teren

Spaleti konačno razjasnio situaciju: Definitivno se zna mogu li Donaruma i drugovi da igraju igrice
Copyright Tanjug/Bernd Thissen/dpa via AP, File

Fudbalska reprezentacija Italije će večeras u 21 čas odigrati svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu koje je zvanično počelo sinoć, utakmicom između Nemačke i Škotske. Uoči duela sa Albanijom selektor Lučano Spaleti i golman i kapiten Đanluiđi Donaruma su morali da razjasne još neke stvari.

U medijima u Italiji se pojavila informacija da je ekipi zabranjeno igranje igrica. Kako bi se izbegla situacija da ne spavaju dovoljno, odnosno da vreme namenjeno odmoru koriste za kompjuterske igrice.

Usledilo je objašnjenje, tačnije Spaleti je rekao da ništa nije zabranjeno, ali da mora da se koristi umereno.

- Ponekad žalim što moram da komentarišem nešto što nisam rekao ili uradio. Jedino što me zanima je da svi dobro spavamo noću. Ne dozvoljavam im da do kasno budu budni i onda sutradan dođu umorni na trening. I to je sve.

Postoji soba u kojoj su dva divna Plejstejšna, pa i ja igram. Ali sve u svoje vreme. Da li mislite da je u redu da se igraju igrice do tri-četiri sata posle ponoći? Ili noću bolje spavate bez toga? Psiholozi i lekari kažu isto. Moramo da se kontrolišemo i to je sve.

Nisam rekao da ne mogu da igraju, već samo da ne smeju da budu budni do tri-četiri posle ponoći - zaključio je Spaleti, a na priču se nadovezao Donaruma.

- Najvažnije je da postoji balans. Kada ste u sobi, možete da igrate, ali je važno da se ne ostaje budan do kasno. Posle večere odemo u sobu u kojoj su igrice i provedemo tamo neko vreme. Postoji dobra grupa, selektor nam je dao neke savete, ali neka stroga pravila ne postoje - zaključio je Donaruma.

U istoj grupi su i Španija i Hrvatska, a podsetimo Italija i brani titulu koju su osvojili u Londonu, protiv Engleza.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike