Borusija ima novog trenera! Da ne bude da se samo ide iz Dortmunda (FOTO)

14.06.2024

17:39

0

Autor: D. N.

Burno je bilo ovoh dana u redovima vicešampiona Evrope

Borusija ima novog trenera! Da ne bude da se samo ide iz Dortmunda (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton, File

Ovih dana u Borusiji iz Dortmunda bilo je veoma "živo". Posle odlaska trenera Edina Terzića, otišao je i Mats Humels, ali je onda ozvaničen i jedan "dolazak".

Umesto Terzića, ubuduće će na klupi sedeti Nuri Sahin. Kako je potvrđeno, ugovor sa čovekom koji je već bio u stručnom štabu potpisan je na tri godine.

- Velika je čast što sam postao prvi trener Borusije. Hvala svima u klubu koji su mi ukazali poverenje. Jedva čekam da počnem sa novom ulogom. Od prvog dana ćemo da učinimo sve što je u našoj moći. Sa velikom strašću ćemo da pokušamo da ostvarimo najveći mogući uspeh - kazao je Sahin za sajt vicešampiona Evrope.

Sahin je od 2021. do 2023. godine trenirao Antalijaspor u Turskoj, a nakon odlaska 29. decembra je priključen stručnom štabu Edina Terzića.

Kao fudbaler, za Borusiju je upisao 274 nastupa u takmičarskim utakmicama i dao 26 golova. Ima jednu titulu u Bundesligi, iz 2011. godine, kao i jedan trofej u nacionalnom kupu, 2017.

Sada ga u narednoj sezoni čeka ozbiljan zadatak, a to je trka sa najuspešnijim timom Nemačke,. Bajernom, ali i braniocem titule, Bajerom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike