Šef Stanojević je stigao u Humsku: Nisam imao predstavu da ću se vratiti, ovog puta idem do kraja! (GALERIJA)

13.06.2024

14:45

0

Autor: G. F.

Novi trener crno-belih smatra da je pogrešio kada je napustio klupu prethodni put

Šef Stanojević je stigao u Humsku: Nisam imao predstavu da ću se vratiti, ovog puta idem do kraja! (GALERIJA)
Aleksandar Stanojević - Copyright FK Partizan

Fudbalski klub Partizan promovisao je novog trenera.

Reč je, kao što smo već izvestili, o Aleksandru Stanojeviću, čoveku kog navijači vole i kome će ovo biti treći mandat u Humskoj.

Novi šef stručnog štaba crno-belih naglasio je da nije razmišljao o povratku, ali da poziv Partizana nije mogao da odbije. Istakao je da iz današnjeg ugla gledano misli da je pogrešio kada je prošli put napustio u klub i poručio da će sada "ići do kraja".

Ugovor je potpisan na tri godine, a Stanojević je otkrio da se već radi na nekim pojačanjima, da je plan napravljen i da će kupovina igrača zavisiti i od prodaje onih za koje postoje ponude.

Prisetio se Stanojević i da je u prethodnom mandatu sa crno-belima osvojio 98 bodova, ali i da to nije bilo dovoljno za osvajanje titule prvaka Srbije. Jedan od motiva dolaska je svakako podizanje trofeja, ali obećanje nije dato navijačima.

Pričao je novi trener i o Grobarima, poručio da je spreman da prihvati svaku kritiku za lošu igru, ali istakao da se nada da će dobra izdanja njegove ekipe dobiti zasluženu podršku.

Sve izjave Aleksandra Stanojevića pročitajte u nastavku teksta, u blogu u kom smo uživo pratili njegovo prvo obraćanje javnosti kao novog trenera Partizana.

BLOG UŽIVO:

Znam da je manje bodova bilo potrebno za titulu nego što smo mi osvojili kada smo bili drugi. Videćemo, borićemo se. 

Stanojević je poručio da je došao zbog titule, ali...

Ne možete da obećate ništa, ali zato sam došao. Sačekaćemo da vidimo šta će se desiti u narednom periodu. Čuo sam se s Nađom kad smo se ovde dogovorili da mi kaže neke tehničke stvari. Uvek sam tu da se posavetujem, pogotov sa ljudima koji su bili pre mene.

Nakon izlaganja Stanojevića, Ivica Kralj je reako da su crno-beli blizu pojačanja i da su sa nekim igračima već obavljeni razgovori. 

Svi smo željni da imamo podršku navijačim,a mi svi ovde radimo zbog njih. Ne bih komentarisao podršku rpethodnicima. Nađ je legenda, partizanovac, kako da kometnrišem nekoga ko je toliko dao Partizanu. Za njega imam veliki respekt kao i za Duljaja. Imao sam situacija da zvižde kada loše igramo, nemam problem s tim. Naši navijači su posebna emocija, prihvatam kritiku, prihvatam sve. Moramo da im se dokažemo, svaki dan moramo za ovaj grb. Nadam se da ćemo se pokazati i da će biti podrške.

Mislim da je liga izjednačenija nego što je bila kad sam bio. Tu su sjajni, mladi treneri. IMamo jaku Vojvodinu, TSC sa fenomenalnim Lazetićem, Kragujeva sa novim trenerom, ako moram da filozofiram fali nam još malo dobrih stadiona.

Uvek je težak trenutak u Partizanu kad dolazi novi trener, pa je i sad tako. Nemam problem sa tim, jednostavno verujem u to što radim. Mislim da će pojačanja biti dobra, dovodimo igrače da bismo borili za najviše ciljeve. Pokušavamo da dignemo na viši nivo odnose sa omladinskom školom i Teleoptikom. Da probamo više da koristimo decu iz škole. Podsećam da sam otišao jer nismo uzeli titulu i to smatram neuspehom. Žao mi je što nisam nastavio jer sam taman napravio ekipu, nadam se da ću u kratkom periodu napraviti nešto da budemo konkurentni u svim takmičenjima.

Ciljevi su uvek najviši. Maštamo da igramo Ligu šampiona, znamo ko su protivnici. CIlj je da igramo Evropu, prošli mandat sam igrao osminu finala Lige konferencija, sada bih još više.

Treba nam nova energija, šest, sedam novih ljudi je ušlo u stručni štab. Koković je savremeni trener koji je imao ponudu iz inostranstva, izvagao je iako mu nije ambicija da bude pomoćni trener. On je trener koji se najviše pokazao i zato sam njega angažovao, kao i novog kondicionog trenerra koji je radio u inostranstvu i koji će uneti novu energiju. Ni ja nisam stsari Stanojević, nadam se da ćemo nešto novo uraditi. Imamo tri godine da to pokušamo.

Sigurno je želimo da pojačamo defanzivni aspekt, radimo već na tome. Treba nam levi bek, klub ima dobrih ponuda, videćemo koga ćemo pustiti, pa ćemo na osnovu toga praviti tim.

Imamo plan, znamo šta nam treba. Radimo punom parom, vreme je potrebno, ali ono ne postoji, pogotovo u Partizanu. Nadam se da će veoma brzoi biti nekih rešenja.

Potpisao sam ugovor na tri godine jer želim da uradim taj posao. Imam garancije da će biti promena u klubu. Nama je potrebmo pojačanje u svakom smislu te reči. Pričalo smo o svemu. Kad dolazite drugi put svi hoćemo da se dignemo na viši nivo. Bolji sam trener nego što sam bio. Dobio sam uveravanja da će biti pojačanja na svim nivoima i to je jedan od tri razloga zbog kojih sam se vratio.

Evo mene opet. Razlo povratka je što nisam završio započeti posao. Mislim da sam pogrešio što sam otišao i žao mije. Sada imam posao da to završim. Ovo je veliki izazov za mene. Kada vas zove Partizan, morate da razmislite. Iskreno, nisam imao predstavu da ću se vratiti, pre nekoliko dana smo prvi put stupili u kontakt.

- Prvi se medijima obratio sportski direktor crno-belih Ivica Kralj:

- Imam zadovoljstvo da predstavim novog šefa struke, ako ima potrebe predstavljati Saleta Stanojevića. Mi smo saigrači od kadetskih do seniroksih dana. Znate nejgove tenerske kvalitete. Moje je samo da mu poželim sreću u ime svih nas iz kluba. Ne sumnjam da će rezultat biti kakav očekujemo.

 

- Predstavljanje je zakazano za 14.00 na stadionu u Humskoj.

- Stanojević je prethodno na klupi Partizana sedeo od 2010. do 2012. i od 2020. do 2022. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike