Superligaši dobili novog predsednika! Zbiljić: Malo više gospodstva i da podignemo naš fudbal!

10.06.2024

20:27

0

Prvi čovek Vojvodine Dragoljub Zbiljić dobio jednoglasnu podršku na izbornoj sednici Skupštine

Superligaši dobili novog predsednika! Zbiljić: Malo više gospodstva i da podignemo naš fudbal!
Dragoljub Zbiljić - Copyright MN Press

Prvi čovek FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić izabran je za predsednika Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije.

Zbiljić je na današnjoj izbornoj sednici Skupštine u Beogradu dobio poverenje klubova i nasledio predsednika Javora Dragomira Lazovića, koji je tu funkciju obavljao od 2016. godine, u dva mandata.

- Poslali smo lepu poruku sa sednice Skupštine, u jednom lepom tonu, svečanom, predaja funkcije bez buke. Poslata je poruka da primopredaja može da se uradi na takav način. Poslata je poruka jedinstva, na sednici su bili predsednik Fudbalskog saveza Dragan Džajić, generalni sekretar Jovan Šurbatović, bili su svi članovi zajednice Superlige, ono što mi je drago da je jednoglasna podrška, imamo pun legitimitet za rad - rekao je novi predsednik Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije.

- Prve razgovore ćemo da obavimo sa FSS, da vidimo kako dodatno možemo da unapredimo naše takmičenje, pre svega u principu regularnosti, podizanja brenda, marketinških akcija. FSS je krenuo da radi infrastrukturna sređivanja, sedam terena sa hibridnom travom i tri sa veštačkom. Imaćemo mnogo bolje uslove da podignemo brend naše lige, kad to uradimo imaćemo dodatne sponzore, u našoj ligi imamo malo stranih kompanija koje investiraju, to moramo da promenimo - rekao je Zbiljić, dodavši da kako moramo da podignemo kvalitet takmičenja zbog izazova u Evropi.

- Mislim da naši klubovi mogu da ostvare određen broj bodova u Evropi, da to ne budu samo Zvezda i Partizan, čestitam TSC-u koji je imao dobru sezonu u Evropi, očekujem da Vojvodina i Radnički Kragujevac prate taj trend – kazao je Zbiljić i istakao:

- Tražili smo od direktora takmičenja gospodina Pivića da nam dostavi da vidimo koji klubovi se najviše oglašavaju, da probamo da razgovaramo sa njima da vidimo šta to njima najviše smeta. Moramo da pokažemo više poštovanja jedni prema drugima, pre svega prema FSS, prema takmičenju, prema sudijama. Uz malo više gospodskog pristupa možemo da podignemo naš fudbal. Nećemo ići na represivne mere, obilazićemo terene i gradove. Klubovi finansijski dobro stoje, sviđa mi se atmosfera koja je stvorena, biće interesantna sezona ispred nas.

Zbiljić je rekao da se razgovoralo i o predlogu za dva "bonusa" već od naredne sezone.

- Pet klubova je predložilo, poslaćemo FSS predlog da već ova sezona bude sa dva bonus igrača, s tim da nećemo odmah da penjemo godinu sa 2002. na 2003. kako je to trebalo da bude ove godine. Tako da klubovi koji nisu spremni do ovog trenutka ostaje im mogućnost da bonus bude 2002. godište, a ne kako je to po propozicijama trebalo da bude 2003, ali da budu dva igrača konstantno na terenu, ako se menja bonus igrač, bonus mora da uđe sa klupe.

Novi predsednik Zajednice superligaša otkrio je da se na današnjoj sednici nije razgovaralo o smanjenju lige, iako se on kao prvi čovek Vojvodine zalaže za smanjenje na 14 klubova.

- Dobio sam podršku od sva 32 člana zajednice Superlige i Prve lige. Priča da Zvezda drži monopol na predlog za dva bonusa i kad neko predloži oni kažu da je to u dogovoru sa Zvezdom jer je Zvezdan Terzić to dogovorio. Predsednik Zajednice Superlige Srbije dolazi iz Vojvodine koja je najstariji srpski klub, koja je pokazala kako se radi podizanju marketinga, brenda, kako klub fukncioniše iznutra, mene je mnogo stvari preporučilo nego pojedinačno klubovi. Želeo bih da se zahvalim Partizanu, TSC-u, Mladost Lučanima, Mladost GAT i Sremskoj Mitrovici, Zvezda nije među zvaničnim predlagačima.

Na kraju Zbiljić je poželeo reprezentaciji uspeh na Evropskom prvenstvu.

- Verujem selektoru Stojkoviću, imamo odličan tim, treba da verujemo u sebe, podignemo glavu, očekujem da se i klubovi oglase sa podrškom reprezentaciji - zaključio je Zbiljić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike