Poznata situacija u Superligi kolo pre kraja, evo kada će se igrati derbi!

08.04.2024

10:06

0

Autor: A. S.

Novi Pazar je poklekao u ključnom trenutku, Kruševljani iskoristili poklon

Poznata situacija u Superligi kolo pre kraja, evo kada će se igrati derbi!
Detalj sa prethodnog večitog derbija - Copyright MN Press

Do kraj ligaškog dela sezone u Superligi ostalo je još samo jedno kolo, ali je sada već sve poznato. Zna se i ko će u plej-of i borbu za Evropu, a ko u plej-aut i pokušaj da ostane u ligi i naredne sezone, a ono što je navijačima na ovim prostorima važnije, poznato je i kada će se igrati večiti derbi.

U borbi za titulu naći će se Crvena zvezda, Partizan, TSC, Vojvodina, kragujevački Radnički, Čukarički, lučanska Mladost i kruševački Napredak. Naravno, treba biti realan i suziti potragu za šampiona na prva dva tima, Zvezdu i Partiazn, koji se nalaze u četiri boda, dok je trećeplasirani TSC već sada u zaostatku za Partizanom -10.

Biće interesantno gledati borbu za četvrtu poziciju, gde Vojvodina i Radnički imaju po 47, a Čukarički dva boda manje. Mislili smo da je prošle sezone bila zanimljiva borba za Evropu, ali sada je čak i izraženija.

173. večiti derbi, u kojem će proplasirana Zvezda dočekati Partizan već je na programu u prvom kolu plej-ofa, koji je prema postojećem rasporedu, 20. aprila, a od tog duela se mnogo očekuje kada je pitanje šampiona. Crno-beli, koji su tokom većeg dela šampionata imali prednost, zaostaju četiri boda, pa je to prilika da se vrate u igru.

Što se pak plej-auta tiče, predvodi ga Novi Pazar, koji je razočarao u drugom delu sezone. Zimus su Pazarci bili na četvrtom mestu i Evropa je bila na dohvat ruke prvi put u istoriji, ali je usledio veliki pad.

Promene trenera, povrede i težak raspored, koštale su Pazarce boljeg rezultata, što su iskoristili Kruševljani i zauzeli to ključno osmo mesto sa tri boda više.

U plej-autu je i niški Radnički, koji je u poslednja tri kola upisao i tri pobede, Spartak, Voždovac, IMT, Javor, Železničar i Radnik. 

Surduličani su se i sami oprostili od Superlige, a društvo u nižem rangu mogao bi da im pravi i pančevački Železničar.

Poslednje kolo igra se narednog vikenda, a odmah zatim kreću i mečevi plej-ofa i plej-auta.

Parovi poslednjeg kola (14.04)

Vojvodina - TSC

Čukarički - Partizan

Novi Pazar - Radnički Niš

Voždovac - Radnički 1923

Mladost - IMT

Napredak - Radnik

Crvena zvezda - Železničar

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike