Zašto je bivši Alvesov saigrač platio kauciju? Nije pomogao samo njemu, već i drugim optuženim fudbalerima

26.03.2024

15:24

0

Autor: P.K.

Bio je tu i kada su im svi ostali okrenuli leđa, objasnio je i zašto je to uradio

Zašto je bivši Alvesov saigrač platio kauciju? Nije pomogao samo njemu, već i drugim optuženim fudbalerima
Depaj i Alves dok su bili u Barseloni, arhiva - Copyright Profimedia

Posle više od godinu dana, Danijel Alves je izašao iz zatvora. Kaucija je bila milion evra, a jedan od onih ko je učestvovao u sakupljanju sredstava je Memfis Depaj, njegov bivši saigrač iz Barselone.

Alves je zbog silovanja jedne mlade žene u noćnom klubu osuđen na četiri i po godine zatvora, ali je uložio žalbu na tu presudu.

Više izvora iz Španije potvrdilo je vest da je Depaj učestvovao u sakupljanju kaucije. On je postao dobar prijatelj sa Alvesom kada su igrali u Barseloni.

Ali, nije Memfis pomogao samo Alvesu. On se našao i Benžaminu Mendiju kada je bio optužen za više slučajeva silovanja, a kasnije je oslobođen po svim tačkama, ali i Kvinsiju Promesu, osuđenom na zatvor zbog trgovine tonom kokaina poslatog iz Brazila i teške fizičke agresije.

Zašto pomaže?

Depaj je novinarima rekao da mu je brat proveo 10 godina u zatvoru, a da ga niko nikada nije pitao o tome. Međutim, naglasio je da je bio više puta pitam o pomoći Alvesu i Mendiju.

- Obojica su bila umešana u kriminalne slučajeve, ali to ne znači da više nisu moji prijatelji. Oni su moji prijatelji. Nikada neću izdati svoje prijatelje i porodicu. To ne znači da se slažem sa svime što rade, ali neću ih napustiti. Ljudi bi trebalo da shvate da dolazim iz teškog okruženja - rekao je napadač Atletiko Madrida prilikom okupljanja holandske reprezentacije.

Alves će moći da čeka na slobodi analizu žalbi na presudu. Prema La Vanguardiji, tim bivšeg krilnog igrača računao je na doprinos porodice Nejmara, koji je "odustao" od pomoći usled pritiska javnosti zbog presude.

Osim toga, nijedna banka nije mu odobrila kredit, tako da je Alves morao da se osloni na pomoć prijatelja.

Dalji koraci za Alvesa

Daniel Alves je pri napuštanju zatvora iskoristio priliku da donira stvari koje su mu pripadale: sportsku opremu, ventilator, kutiju knjiga, uključujući i Bibliju.  On je navodno zahvalio zatvorskim službenicima na tretmanu koji je dobio tokom više od godine dana pritvora i pokupio lične stvari - svoj sat, burmu i mobilni telefon.

Kada je uhapšen, u januaru 2023. godine, Daniel Alves je bio u vezi sa španskom manekenkom Joanom Sans. Ona je izjavila da namerava da se razvede nakon što je otkrila da joj je partner bio neveran, ali bi kasnije odložila pokretanje procesa razvoda, prema izveštajima međunarodnih medija u proteklim mesecima.

Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti
 

Tužilaštvo Barselone zatražilo je od suda da ukine uslovnu slobodu dodeljenu bivšem igraču. Zahtev tužioca podnet je u petak i zasniva se na tezi da postoji rizik da Daniel Alves pobegne iz Španije kako ne bi odslužio kaznu.

Sud je, međutim, pri odobravanju uslovne slobode, smatrao da taj rizik više ne postoji.  Alves će osim polaganja kaucije morati da ispuni druge restriktivne mere, kao što je da bude udaljen najmanje jedan kilometar od žrtve, da ne pokušava da komunicira sa njom i da se nedeljno javlja sudu i uvek kada bude pozvan.

On je već odslužio četvrtinu kazne, a u zatvoru je proveo ukupno 430 dana pre nego što je stekao uslovnu slobodu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike