Barselona nije odustala od Halanda! Igrač već rekao "da", sprema se senzacionalni transfer!

26.03.2024

13:48

0

Autor: P.K.

Sprema se mega transfer, jedan od najvećih u fudbalu

Barselona nije odustala od Halanda! Igrač već rekao "da", sprema se senzacionalni transfer!
Erling Haland - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Barselona i te kako misli na budućnost i nije odustala od Erlinga Halanda. Štaviše, kako pišu izvori iz Katalonije "Kiborg" je već rekao "da" Barseloni ranije, ali se transfer nije desio iz očiglednog i razumljivog razloga.

Sve se dešavalo leta 2022. godine, Katalonci su probali da dovedu Norvežanina pre nego što je Robert Levandovski došao u Barsu, a pošto je Haland napustio Borusiju Dortmund.

Kontakti su zapravo započeti 1. aprila 2021. godine, kada su njegov otac i tadašnji agent, sada pokojni Mino Rajola, odleteli privatnim avionom u Barselonu da bi se upoznali sa sportskim projektom Barselone, pre nego što su istog popodneva odleteli za Madrid.

Sledećeg dana su putovali u Englesku, gde su takođe posetili Mančester siti, Mančester junajted, Čelsi i Liverpul.

Mesecima kasnije, tokom leta 2021. godine, kada je Leo Mesi napustio Barsu, Haland je ipak ostao još jednu godinu u Dortmundu, ali je rekao "da" Barsi za sledeću sezonu. Ćavi Ernandez je  u martu otputovao u Minhen da bi se lično sastao sa njim i u potpunosti mu objasnio projekat.

Skandinavski "ubica" bio je veoma uzbuđen zbog mogućnosti da obuče plavo-crveni dres. Ipak, delikatna ekonomska situacija katalonskog kluba učinila je da operacija postane neizvodljiva, zbog čega je Barsa dala sve od sebe za Roberta Levandovskog, koji je napregao odnose sa Bajernom do kraja, i uspeo da izdejstvuje transfer za 45 miliona evra plus pet varijabli.

Ipak, vrata Barse su uvek ostala otvorena za Halanda i prošlog meseca je došlo do novog zbližavanja. Njegov trenutni agent Rafaela Pimenta bila je u Barseloni, gde se sastala sa trenutnim sportskim direktorom katalonskog kluba, Dekom.

Plan Barse sa Norvežaninom je jasan: dovesti ga leta 2025. godine, kada Robert Levandovski završi svoj garantovani ugovor (za sezonu 2025/26. je opciono).

Klub sa Nou kampa već generiše dovoljno resursa da Haland postane deo Barselone i jedan od glavnih aduta na novom stadionu.

Haland je 2022. potpisao petogodišnji ugovor, ali više izvora iz Engleske i Španije navode da je u njemu klauzula prema kojoj je obeštećenje 108 miliona evra. Svakako će biti zanimljivo sledećeg leta…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike