Nemac objavio fotografiju za ramazan, nastao problem u državi! Jedan njegov znak se mnogima nije dopao! (FOTO)

26.03.2024

13:34

0

Autor: A. S.

A u čitav slučaj se umešala i policija

Nemac objavio fotografiju za ramazan, nastao problem u državi! Jedan njegov znak se mnogima nije dopao! (FOTO)
Rudiger sa saigračima iz Reala - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Nemački fudbaler Antonio Ridiger izazvao je veliku pometnju na društvenim mrežama, ali i u javnosti.

Ridiger se fotografisao povodom Ramazana, u tradicionalnoj muslimanskoj odori, gde kleči na prostirci za molitvu, sa podignutim kažiprstom nagore.

 

 

Ta fotografija je na Instagramu privukla veliku pažnju i izazvala niz komentara, a mnogo je onih koji smatraju da ovaj potez nije bio ispravan. Dve nedelje po njenom objavljivanju, komentari se i dalje nižu.

Dodatnu buru podigla je i objava poznatog nemačkog novinara Julijana Rajhelta, koji je na Tviteru naveo da je Ridigerov gest zapravo pozdrav islamista poznat kao "Prst islamske države", a njegova objava izazvala je još veću prašinu.

 

 

Fudbaler se osetio ugroženim, pa je u Državnom tužilaštvu u Berlinu podneo krivičnu prijavu protiv novinara zbog uvrede i lažne optužbe. Takođe, i Fudbalski savez Nemačke je prijavio tvit nekadašnjeg urednika Bilda kao govor mržnje.

Nemačka policija se oglasila u rekordnom roku, i objavila da se tako postavljen prst smatra verskim gestom, a ne pretnjom javnoj sigurnosti.

Ovo nije prvi problematičan slučaj tokom radosnog meseca islamskih vernika, već su se u problemu našli i francuski fudbaleri.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike