Ljubimac "delija" otkrio zašto se nije vratio u Zvezdu: Zvao me Terzić, ali ja nisam tako vaspitavan

17.03.2024

06:51

0

Autor: P.K.

Sadržajnu karijeru su osakatile povrede, mogao je da je završi u Zvezdi, ali...

Ljubimac "delija" otkrio zašto se nije vratio u Zvezdu: Zvao me Terzić, ali ja nisam tako vaspitavan
Boško Janković, arhiva - Copyright MN Press

Karijera Boška Jankovića bila je kratka i vrlo sadržajna. Stasao je u Crvenoj zvezdi, tu je i prešao u seniore, stigao do reprezentacije, igrao u reprezentaciji i na kraju su ga povrede naterale na preranu penziju.

Bio je jedan od najtalentovanijih u svojoj generaciji. Ove godine je napunio 40, a otkrio je i da je mogao da se vrati u Zvezdu za dobre pare, ali je odbio, jer je hteo da bude fer prema klubu, koji i dalje voli.

- Fudbal je oduvek bio moja strast. Bio je to brzi voz sve do prve povrede ukrštenih 2009. godine. A onda kada sam obnovio istu povredu naredne godine...sve se usporilo. Pokojni Radomir Antić mi je govorio: "Sine, ne žuri, čekam te i vodim te u Južnu Afriku". Igrao sam praktično sve utakmice u tim kvalifikacijama. Francuska, Austrija...  Mnogo teži udarac bila je povreda po povratku na teren protiv Intera. Pakao je bio posle toga...Barselonin doktor Kugat mi je rekao: "Zaboravi na Svetsko, a i karijera je u pitanju." - govorio je Janković za podkast "ALESTO", Aleksandra Stojanovića.

MN Press
 

Pred kraj karijere je stigla ponuda da se vrati u Zvezdu, za ozbiljan novac. Ipak, te 2016. godine odbio je poziv generalnog direktora Zvezde, Zvezdana Terzića.

- Nisam ni tako vaspitan, niti sam imao potrebu da dođem u klub koji mi je dao sve, u kojem znam svaki metar oko stadiona. Da dođem sa 33 godine i uzmem neki ugovor koji u tom trenutku nije bio mali. Znao sam ugovore igrača i nismo ni pričali o ugovoru, ali sam otprilike znao, on mi je u jednom trenutku i rekao koliko mogu da mi daju, ko ima najviše... Ali nikad nisam želeo da pričam o tome, jer ne bi bilo fer da odem tamo i provodim vreme u ambulanti, da kukam kako mi je kuk loš, kako ne mogu da dam 100 odsto. Ma, i 50 je bilo mnogo, mislim da sam mogao 30 odsto dam... Ugovor je bio na dve godine, ali je to nisam hteo. Čekao sam nešto iz Azije, neka Kina gde je kvalitet fudbala dosta niži, gde mogu da se opustim, da uzmem i neku lovu, ali kako je vreme prolazilo, ljudi su počeli da zaboravljaju na mene i više nije bilo potrebe za mnom. Imao sam ponudu Barija, a rekao sam mu otvoreno - da dođem i da ti uzmem pare, ne bi bilo fer. Čekaju me neki Kinezi, Tajland, Hong Kong, da se kupam... Bila je neka priča ja ili Dijego Forlan u Hong-Kongu, naravno uzeli su njega i u miru sam se povukao bez neke euforije. Uživam u penziji, lepo mi je.

Kada bi sada mora da da savet sebi iz tog perioda, kao i bilo kom drugom mladom igraču, rekao bi samo jednu stvar - budi strpljiviji.

- Prosto je, radiš i igraš tamo gde ti prija, gde se osećaš lepo. Ne juriti za ugovorima. Ako vrediš, sam će doći, da li sad, za dve ili tri godine, doći će.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike