Sve je manje mesta na istorijskom klupskom SP! Juventus proslavio ispadanje Napolija iz Lige šampiona!

14.03.2024

00:44

0

Svetsko prvenstvo za klubove u novom formatu prvi put će biti odigrano 2025, a planirano je da se održava na svake četiri godine

Sve je manje mesta na istorijskom klupskom SP! Juventus proslavio ispadanje Napolija iz Lige šampiona!
Dušan Vlahović - Copyright Profimedia

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da je poznat 21 od 32 učesnika Svetskog klupskog prvenstva, prvog u ovakvom formatu, koje će biti održano od 15. juna do 13. jula 2025. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Poslednji klub koji je obezbedio učešće na SP je Juventus, koji će uz Inter biti drugi predstavnik Italije na najvećoj klupskoj smotri. Klub iz Torina je osigurao plasman na SP posle eliminacije Napolija od Barselone u osmini finala Lige šampiona.

Kako je objavila FIFA na zvaničnom sajtu, plasman na SP klubova do sad su obezbedili Palmeiras, Flamengo i Fluminense (Brazil), Al Hilal (Saudijska Arabija), Urava (Japan), Al Ahli (Egipat), Vidad (Maroko), Monterej i Leon (Meksiko), Sijetl (SAD), Oklend Siti (Novi Zeland), Pari Sen Žermen (Francuska), Čelsi i Mančester Siti (Engleska), Real (Španija), Bajern i Borusija Dortmund (Nemačka), Inter i Juventus (Italija), kao i Porto i Benfika (Portugal).

Preostali učesnici biće dva kluba iz Azije, dva kluba iz Afrike, jedan klub iz SAD, pobednik Lige šampiona Severne i Srednje Amerike, osvajač Kopa Libertadores plus još dva kluba iz Južne Amerike, jedan klub iz Španije (Atletiko Madrid ili Barselona) i osvajač evropske Lige šampiona.

Ukoliko je klub koji osvoji kontinentalnu titulu šampiona u 2024. godine već obezbedio plasman na SP, njegovo mesto popuniće klub koji nije obezbedio mesto na SP a najbolji je na rang listi kontinentalne konfederacije u poslednje četiri godine.

Svetsko prvenstvo za klubove u novom formatu prvi put će biti odigrano 2025, a planirano je da se održava na svake četiri godine. Najbolji klubovi sa svih kontinenata biće raspoređeni u osam grupa sa po četiri učesnika, u osminu finala plasiraće se po dva najbolja iz svake grupe.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike