FIFA odredila domaćina finala Mundijala 2026. godine! Biće spektakularno, pred više od 80.000 navijača! (FOTO)

04.02.2024

22:36

0

Autor: A. Š.

Svetska kuća fudbala izabrala grad u SAD, u kojem će se dve najbolje fudbalske reprezentacije na planeti boriti za najvredniji trofej najvažnije sporedne stvari na svetu

FIFA odredila domaćina finala Mundijala 2026. godine! Biće spektakularno, pred više od 80.000 navijača! (FOTO)
Metlajf stadion - Copyright Profimedia

Mundijal u Kataru bio je spektakularan, a već sada može da se nasluti da će naredni, u Kanadi, Meksiku i SAD, biti u najmanju ruku na istom nivou.

FIFA, kao i zemlje domaćini, čine sve kako bi na najbolji mogući način pripremili teren za planetarni šampionat 2026. godine, koje će biti otvoreno u Meksiko sitiju, na legendarnom "Estadija Asteka" stadionu, dok će zavesa biti spuštena u Nju Džerziju.

Naime, svetska kuća fudbala u nedelju uveče objavila je da će finale Mundijala biti odigrano na  MetLajf stadionu 19. jula!

Zdanje na kojem će se igrati završna predstava narednog planetarnog šampionata u fudbalu dom je NFL klubova Njujork Džetsa i Njujork Džajantsa, a svečano je otvoren 2010. godine, pošto je prethodno u njegovu izgradnju uložen 1.6 milijardi dolara.

Stadion može da primi preko 80.000 navijača. Najgledaniji fudbalski meč bio je onaj između Mančester junajteda i Arsenala prošlog leta pred više od 82.000 ljudi, derbi Džetsa i Džajantsa sa tribina „Metlajf“ stadiona pratilo 83.367 navijača, dok je Ed Širan na svom koncertu okupio čak 89.106 ljudi.

FIFA je večeras objavila da će prvo polufinale Mundijala biti igrano u Dalasu 14. jula, dok ćemo drugog finalistu dobiti dan kasnije u Atlanti.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike