Ovi momci žive za Partizan! Baždar se mnogo nervirao tokom jeseni, a Nikoliću sam poslao poruku da reši derbi!

08.03.2024

12:33

0

Autor: G. F.

Kristijan Belić nije više deo crno-belog tima, ali je i dalje uz svoje bivše saigrače

Ovi momci žive za Partizan! Baždar se mnogo nervirao tokom jeseni, a Nikoliću sam poslao poruku da reši derbi!
Kristijan Belić - Copyright MN Press

Pred ljubiteljima fudbala je 172. večiti derbi, svojevrsni praznik ove igre u Srbiji.

U subotu od 17.00 na stadionu Rajko Mitić igraju Crvena zvezda i Partizan. Biće to meč koji bi veoma lako mogao da bude odlučujući u borbi za titulu.

Dok u Ljutice Bogdana i Humskoj ulici borbena gotovost dostiže tačku ključanja, doskorašnji fudbaler crno-belih Kristijan Belić iz daleke Holandije pokazuje da i njega "drma" groznica večitog derbija.

Njegova želja je da atmosfera iz svlačionice Partizana presudi u korist kluba za koji je donedavno nastupao.

ZAJEDNO U TEŠKIM TRENUCIMA

- Koliko vidim ništa se na tom planu nije promenilo otkako sam otišao. Čak je pozitivan naboj možda izraženiji. Vidim i da su ulaznice za južnu tribinu planule, da je Grupa JNA snimila spot podrške, da su momci i dalje omiljeni u navijačkim očima. Drže se zajedno u teškim trenucima i to me raduje pred duel u kome bi grobarstvo moglo da dođe do izražaja. A imamo ga u ekipi, na pretek - rekao je Belić za mozzartsport, pa otkrio da i dalje pomno prati utakmice crno-belih:

- Pratio sam utakmice, koliko sam mogao. Poslednje dve su igrane u razmaku od dva sata u odnosu na moje u Erediviziji, pa sam delove ispratio posredstvom telefona. Pravo da vam kažem, ne vidim veliku promenu, i dalje je to tim koji neguje ofanzivan stil, sa jasno izraženim principima, efikasan, stavlja do znanja rivalu šta želi. Čak mi se čini i da je strpljiv kad mu ne ide, a nadam se da bi takav mogao da bude protiv crveno-belih.

Kada je odlazio iz kluba Belić je imao status miljenika navijača, koji su imali bojazan može li neko da nadomesti njegovo napuštanje Partizana. Na upražnjeno mestu stigli su Leonard Ovusu i Denil Kastiljo.

- Bogami, nisam siguran da se moj odlazak primećuje. Stvarno sam zadovoljan kako ekipa izgleda sa njima. Ovusu je skroz super, pokriva veliki deo terena, odlično se kreće i moderan je zadnji vezni. Kastilja sam manje gledao, ali mi je i on ostavio povoljan utisak, naročito što ume da se ubaci iz drugog plana. Obojica igraju odlično. Posebno su mi se dopala izdanja Goha, što upotpunjuje utisak da su zimska pojačanja brižljivo odabrana i brzo uklopljena u zahteve stručnog štaba. Čim Partizan i sa njima beleži dobre rezultate znači da je dobro.

DOBRA PRIČA OKO PARTIZANA

Odatle i optimizam koji izbija iz svake rečenice Belića...

- Ne pamtim da je ovako dobra priča bila u i oko Partizana poslednjih godina. U redu, sećam se uspešne sezone i sa Aleksandrom Stanojevićem, ali sad su baš velike šanse da se okonča peharom. Ili dva. Pred nama je derbi koji je možda bitniji sa psihološkog nego takmičarskog stanovišta i jedva čekam da ga gledam. Ionako AZ tek u nedelju igra sa Ekscelziorom, pa ću moći da se pretvorim u navijača.

Nema dileme da su mu crno-beli u srcu, ali kako kaže mnogo je takvih u ekipi.

BAŽDAR I NIKOLIĆ

- U sadašnjoj ekipi je veliki broj momaka koji stvarno žive za Partizan. Pogledajte samo koliko Samedu Baždaru znači što je proradio. Znao sam da će pre ili kasnije da se podigne i baš mi je drago što je dao gol u Surdulici, rešio meč sa Železničarom. Bio sam svedok koliko se nervirao tokom jeseni dok mu nije išlo i da je naporno radio da postane bitan faktor.

Sigurno je da se niko od navijača i igrača Partizana ne bi bunio da baš Baždar bude čovek odluke, ali Belić ima drugačiju ideju:

- Moj favorit za strelca u derbiju je Nemanja Nikolić. Izgradili smo poseban odnos ove sezone i pre neki dan sam baš Takiju poslao poruku da reši meč sa Zvezdom. Svestan sam koliko mu to znači, a i zaslužio je.

NEKA BUDE KAO PROŠLI PUT

Čekaju crno-beli na trofej već duže vreme, pa je logično pitanje za sadašnjeg fudbalera Alkmara da li je ovo sezona u kojoj će biti prekinut post.

- Mogla bi da bude, ako slavimo (u derbiju, op.aut.). Priželjkujem identičan ishod kao u poslednjoj utakmici u 2023, da opet bude 2:1 za nas. Uostalom, šta da pričam, momci i trener znaju bolje od mene šta bi trebalo da rade. Podržaću ih, sa distance. I iskoristiću reči našeg čuvenog napadača, Danka Lazovića, kad je pred derbi pre nekoliko godina rekao: "Uzmite im sve, ne dajte im ništa“. Time je sve rečeno!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike