Milojević zna šta će presuditi i ko je favorit u 172. večitom derbiju! Pričao je i o emocijama i Duljaju!

08.03.2024

15:48

0

Autor: D. N.

Konferencija posvećena utakmici Crvena zvezda - Partizan je imala veoma lepu uvertiru

Milojević zna šta će presuditi i ko je favorit u 172. večitom derbiju! Pričao je i o emocijama i Duljaju!
Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana nastavljaju šampionsku trku u Superligi Srbije, a predstojeći 172. "večiti derbi" mogao bi da odluči mnogo toga. Trenutno, branilac titule ima bod manje od vodećih crno-belih, pa je jasno da je ulog veliki.

Na klupi crveno-belih opet je Vladan Milojević i ovo će mu biti prvi okršaj sa najvećim rivalom od povratka u Srbiju.

Strateg crveno-belih je u medija centru stadiona "Rajko Mitić" održao konferenciju za medije. Između ostalog, na osnovu poretka na tabeli, prepustio je najvećem rivalu ulogu favorita. Takođe je pohvalio i kolegu Igora Duljaja.

Blog uživo:

15.48 - Kraj konferencije!

Zvezda je u prethodnoj utakmici igrala protiv TSC-a, trećeplasiranog tima na tabeli.

- Ovde kod nas, mogu da vam kažem da i mi utakmice koje smo odigrali, sve su bile različitog tipa. Tako i Partizan ovo što je igrao, i oni su igrali sasvim različite utakmice, i protiv Radnika, i protiv Javora, tako da, danas ne možemo da kažemo da li je neka ekipa dobra u odbrani ili u napadu.

U svakom slučaju, jedna ekipa koja zna šta hoće na terenu, i sad u zavisnosti od utakmice, tako vam se neki put i namesti, ako jurite neki rezultat, bićete ofanzivniji, ili ako čuvate rezultat, bićete defanzivniji, promeniti stil igre. Mislim da nije Partizan slučajno tu gde jeste, i to je činjenica, ne možemo da pričamo drugačije. Očekujem sutra jednu dobru utakmicu.

U prethodnom derbiju slavio je Partizan sa 2:1, da li je pratio taj meč?

- Gledao sam tu utakmicu kada se igrala, ali nismo posebno analizirali. Taj meč i ovaj neće imati dodirnih tačaka. Partizan je vezao toliko pobeda, to je za respekt, Duljaj je posvećen i vredan, svu emociju prenosi. On je Topolac, pored mog Aranđelovca i komšije smo, imam sve pohvale za njega.

Sve četiri utakmice su bile različite koje smo igrali. I Partizan isto važi. Ne možemo da kažemo da li je neka ekipa dobra u odbrani ili napadu, možda obrnuto, sve je u zavisnosti od utakmice.

FK Crvena zvezda
 

Crno-beli ulaze sa bodom više?

- Utakmica sa Partizanom je specifična, ali ma još šest kola, još 40 bodova je u igri. Sada pričati o pritisku... Ono na šta sam fokusiran je da uspostavimo naš model igre, da se trudimo da zavisi od nas i damo sve od sebe.

Svesni smo da je Partizan ispred nas, da kažemo da su favoriti, a mi smo ti koji treba da rade ono što smo do sada. Imali smo napredak iz meča u meč, imali smo rivale iz gornjeg dela tabele.

Ponovo je u srpskom fudbalu, da li su emocije opet proradile?

- Emocija su kod nas izraženije nego u ostalim zemljama

Bilo je i priče o zdravstvenom biltenu.

- Imamo par igrača sa povredama. Katai se polako vraća, biće sa nama, ide kako treba, ali videćemo.... Posle treninga ćemo znati na koga računamo 100 odsto. Opredelićemo se da vidimo šta i kako. U ovom trenutku nemam čistu sliku.

Šta očekujete od derbija i šta će odlučiti?

- Derbi kao derbi puno puta odluče nijanse i sitnice. Ne znam šta će odlučiti. Do sada se pokazalo da jedna lopta ili greška, prazan hod ili minut dekoncentracije. Obično su ove utakmice tvrde, jake i igra se sa puno žara. Derbi je uvek poseban, nemoguće je bilo šta odrediti.

FK Crvena zvezda
 

Zatim je usledila uvodna reč.

- Biće pun stadion, očekujemo lepo navijanje i dobru utakmicu. Iako na derbijima često ne bude kvalitetna igra. Nadam se da će obe ekipe pokazati najbolje što mogu. Pripremali smo se kao za ostale utakmice, mnogo je teže spremiti meč koji nije derbi. Svakako nosi tri boda isto kao i druge utakmice.

Očekuje nas zanimljiva utakmica. Imali smo kadrovskih problema, ali sada ne mogu da kažem ništa više. Sutra ćemo znati više.

15.31 - Čestitam praznik svim ženama. Treba svakog dana da im čestitamo, jer su to lepa i dobra bića. Bez žena niko od nas ne bi bio ovde.

Printscreen/Arena sport
 

15.02 - Konferencija počinje u 15.30

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike