Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Poslednje provere Zvezde i Partizana pred "večiti derbi", a vraća nam se i AdmiralBet ABA liga

01.03.2024

10:08

0

Autor: 24sedam

Očekuje nas i veliki derbi Premijer lige

Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Poslednje provere Zvezde i Partizana pred "večiti derbi", a vraća nam se i AdmiralBet ABA liga
Copyright MN Press

Posle pauze u ligama zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama, vraća nam se klupska košarka. Naravno, biće i NBA lige, kao i fudbalskih utakmica, kako u Srbiji, tako i širom Evrope. I to sve na kanalima TV Arena sport.

Subota je rezervisana za superligaški fudbal. U samo nekoliko sati, fudbaleri Crvene zvezde i Partizana igraće važne mečeve. Branilac titule će od 16 časova gostovati aktuelnom vicešampionu TSC-u, dok će lider na tabeli biti domaćin timu sa začelja, Železničaru. Duel u Humskoj je planiran za 18.30.

Printscreen/TV Arena sport
 

Kao što smo rekli, mečevi u Bačkoj Topoli i Beogradu su važni za "večite rivale", pošto je za sledeći vikend zakazan 172. "večiti derbi". Tako da sa njihove tačke gledišta, kiksa ne sme da bude. I obe utakmice biće prenošene na Premiumu 1 TV Arena sport.

Dan kasnije, takođe na Premiumu 1, ali od 16.30, veliki derbi Premijer lige, jedan od najvećih u Engleskoj. Mančester siti koji brani titulu ugostiće Junajted koji je malo dalje na tabeli. Tako se tim Pepa Gvardiole bori sa vodećim Liverpulom, dok je cilj ekipe Erika ten Haga (šesti na tabeli) plasman u Evropu.

Činjenica je da je razlika na tabeli 15 bodova, ali to nikako ne može da umanji značaj utakmice koja će biti odigrana na "Etihadu".

I kao što je rečeno, vraća nam se košarka u AdmiralBet ABA ligi. Posle utakmica u Evroligi, Crvena zvezda (večeras protiv Bajerna) i Partizan (pobeda nad Efesom) opet na rasporedu imaju duele u regionalnom takmičenju. Tako da će tim Željka Obradovića od 18.45 biti domaćin Cedevita Olimpiji, dok će tim Janisa Sferopulosa od 21 čas gostovati u Baru, ekipi Mornara.

Kako je reč o utakmicama 21. kola, plej-of je sve bliži, pa je samim tim i svaki meč veoma važan. Uoči pomenutih susreta crveno-beli imaju skor 17-3, pa su u povoljnijoj situaciji od crno-belih koji su sa učinikom 14-6.

Iako nisu ušli u naš najuži izbor, skrećemo vam pažnju na još neke događaje i prenose.

Na primer u nedelju će (20.45, Premium 3) Napoli koji sigurno neće odbraniti titulu će dočekati Juventus naših Dušana Vlahovića i Filipa Kostića. Inače, "bjankoneri" teško mogu da ugroze Inter koji sigurno korača ka tituli u Seriji A.

U subotu (23.00, Premium 1) će Majami za koji igra Nikola Jović dočekati Jutu, pa je i to utakmica koja bi mogla da zanima ljubitelje NBA lige. I za baš prave "noćne ptice", u noći između subote i nedelje (02.30, Premium 1) Denver Nikole Jokića gostovaće Lejkersima.

Top 5 TV prenosa ovog vikenda:

Subota (16.00) TSC - Crvena zvezda (TV Arena sport - Premium 1)

Subota (18.30) Partizan - Železničar (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (16.30) Mančester siti - Mančester junajted (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (18.45) Partizan - Cedevita Olimpija (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (21.00) Mornar - Crvena zvezda (TV Arena sport - Premium 1)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike