Katastrofa: Debakl Zvezde protiv Monaka - sada se definitivno opraštaju od Evrolige!

07.03.2024

21:02

0

Izabranici Janisa Sferopulosa ubedljivo izgubili od kluba iz Monte Karla sa

Katastrofa: Debakl Zvezde protiv Monaka - sada se definitivno opraštaju od Evrolige!
Jago dos Santos i Dalibor Ilić na beogradskom meču sa Mornarom - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su još jedan debakl u Evroligi.

Crveno-beli su ubedljivo poraženi od Monaka sa 98:80 (25:17, 21:21, 23:22, 29:20) u 28. kolu i sada se definitivno oprostili od ovog takmičenja.

Crveno-beli su prikazali još jednu bledu partiju u Evroligi, ovaj put ih je razbio Monako, koji je pokazao zašto je jedna od najboljih ekipa u Evropi.

Ruku na srce, crveno-beli su bili desetkovani u ovom meču, ali to ne može biti opravdanje za ovako lošu partiju, pre svega se to misli na poslednju četvrtinu, gde su se totalno predali, domaćini se raspucali i na kraju zasluženo stigli do novog trijumfa.

Stekao se utisak da su izabranici Janisa Sferopulosa došli u Monte Karlo da odrade posao, i da se nisu nešto potrudili da ozbiljnije ugroze odličnu ekipu Monaka, koju sa klupe predvodi naš trener Saša Obradović.

Što se tiče same utakmice, nekih 30 minuta Zvezde je pružala dobar otpor, čak su sredinom treće deonice uspeli da stignu do izjednačenja, očekivalo se da crveno-beli mogu do totalnog preokreta, međutim, ponovo je došlo do pada,domaći igrači su se raspucali, ušli u svoj ritam, a sa druge strane, naš predstavnik kao da se već tada predao.

To se najbolje moglo videti u poslednjoj četvrtini gde su igrali bez energije, žara i na kraju šta se drugo moglo očekivati nego ubedljiv poraz.

Jedini koji su nešto pružili u Zvezdi bili su Luka Mitrović sa 18, Jago sa 16, Giedraitis sa 14 i Bolomboj sa 12 poena.

Monako je predvodio ko drugi nego Majk Džejms sa 20, Matejunas i Okobo sa 14. koševa.

Blog uživo:

 

 

40. minut - Kraj 98:80, debakl Zvezde!

38. minut - Kako sada stvari stoje Monako će ostvariti ubedljivu pobedu nad Crvenom zvezdom. Još jedno bledo izdanje crveno-belih u Evroligi, domaćini su čini se rutinski stigli do novog trijumfa.

36. minut - Čini se da domaćini polako privode utakmicu u svoju korist, održavaju prednost preko deset poena, i teško je da Zvezda može da napravi još jedan preokret (84:70). Crveno-beli, kao da su se predali.

34. minut - Ovo je već blamaža crveno-belih. Sve više tonu, raspucali su se domaćini i prednost iz minute u minut raste (82:66).

32. minut - Kakav katastrofalan početak poslednje četvrtine Zvezde, Monako ima plus 12 (72:60). Šta se ovo dešava sa Zvezdom. Kao da su se već predali.

Počinje poslednja četvrtina:

30. minut - Opet pad Zvezde, i posle 30 minuta, Monako ima plus devet (69:60). Velike oscilacije u igri crveno-belih tokom čitave utakmice. 

28. minut - Dosta izjednačena utakmica u ovom delu meča, Zvezda se totalno približila i nema dileme da nas očekuje uzbudljiva završnica (59:57). Odlična partija crveno-belih u drugom poluvremenu.

 

 

26. minut - Crveno-beli napravili totalni preokret i utakmicu uveli u rezultatsku klackalicu. Prvi puzt stižu do izjednačenja (55:55). 

24. minut - Ne predaju se crveno-beli, dišu za vratom Monaku, tako da smo od špočetka drugog poluvremena u rezultatskoj klackalici (52:51).

22. minut - Mnogo bolji početak Zvezde u nastavku meča. Uspeli su da smanje na minus tri i tako ostanu u trci za trijumf u Monte Karlu (46:43). Čak su smanjili na minus jedan odmah u sledećem napadu.

Kreće drugo poluvreme:

20. minut - Zvezda ide na poluvreme sa minus osam poena (46:38), ali ovo ništa nije rešeno, mada crveno-beli nemaju dugačku klupu i nekoliko igrača već ima po tri prekršaja, što može u nastavku da ih košta pobede.

18. minut - Utakmica prekinuta u Monaku, Džejms postao rekorder po broju koševa u Evroligi. 4456 poena, tako prestigao Spanulisa na večnoj listi.

16. minut - Ovo već nije dobro, Zvezda u debelom minusu, Monako sada ima dvocifrenu prednost (36:25). Ponovo neshvatljiv pad crveno-belih. 

44. minut - Ponovo Zvezda igra toplo - hladno. Monako postiže šest poena zaredom i opet se odlepljuju (31:23). Nije dobro za našeg predstavnika.

12. minut - Bolji početak crveno-belih u drugoj deonici, prave seriju 6:0 i približavaju se domaćinima na samo minus dva (25:23). Hrabro su krenuli izabranici Janisa Sferopulosa ovaj deo meča.

Kreće druga četvrtina:

10. minut - Kao i u prethodnim mečevima, u većem delu prve četvrtine, Zvezda je bila bolja, ali u poslednjim minutama dolazi do pada i u drugu deonicu ulaze sa osam poena (25:18). 

6. minut - Crveno-beli i dalje održavaju prednost od četiri poena, bolja su ekipa u ovom delu meča (17:13). 

4. minut - Period meča u kojem bolje igraju crveno-beli, prave seriju od 4:0 i imaju prednost od četiri poena (11:7). Fenemenalni Luka Mitrović, koji je već postigao sedam koševa.

2. minut - Dosta izjednačeno na početku meča. Obe ekipe se smenjuju u vođstvu, a treba istaći da je Zvezda destkovana stigla u Monte Karlo (5:4). 

Kreće utakmica

Petorka Zvezde: Mitrović, Jago, Gedriaitis, Lazić, Bolomboj.

Zvezda će imati i podršku sa tribina u meču sa Monakom, što će sigurno biti dodatni motiv za crveno-bele.

 

 

Igrači Zvezde se zagrevaju pred meč sa Monakom. Izašli su na teren kako bi što bolje osetili atmosferu u dvorani.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike