Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Partizan pa Zvezda u subotu, a u nedelju "ranjeni" Juventus i dva velika derbija!

23.02.2024

10:08

0

Autor: D. N.

U Engleskoj finale Liga kupa, a za kraj dana, u Argentini još jedan Superklasiko

Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Partizan pa Zvezda u subotu, a u nedelju "ranjeni" Juventus i dva velika derbija!
Copyright MN Press

Vikend pred nama biće u znaku fudbala, pošto će košarkaši pauzirati u svojim klubovima, Tako se na primer neće igrato AdmiralBet ABA liga, ali će pojedini igrači imati obaveze u reprezentacijama u okviru kvalifikacija. Biće utakmica i u NBA ligi, ali u našoj najavi za subotu i nedelju "glavnu reč" vodiće fudbaleri širom sveta. Uz mečeve Superlige Srbije čeka nas i jedan od najvećih derbija sveta, Superlklasiko.

Subotnji program otvoriće Radnik i Partizan. Na Premiumu 1 TV Arena sport u 13.45 počeće okršaj poslednjeg i prvoplasiranog na tabeli, a uz to crno-beli imaju skoro pet puta više bodova od Surduličana (53 prema 11). Iako je jasno ko je favorit, oba tima imaju neke svoje probleme. U Partizanu je to na primer "odbegli" Ksander Severina, a u Radniku nezadovoljstvo radom sudija.

Nešto kasnije, u 16 časova, takođe na Premiumu 1 branilac titule Crvena zvezda dočekaće gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Razlika između crveno-belih i belo-crnih je nešto manja, pošto branilac titule ima 52 u odnosu na "brđane" koji imaju 35.

U prvom ovosezonskom meču, slavio je Čukarički sa 2:1, s tim da su tada na klupama bili Igor Matić i Barak Bahar, a sada će "snage odmeriti" Gordan Petrić i Vladan Milojević. Takođe, u centru pažnje će biti Milan Pavkov, nekada napadač Zvezde, a od skora član Čukaričkog. Ostaje da se vidi da li će i da zaigra protiv bivšeg kluba.

I to bi bilo to za subotnje preporuke, mada će svi mečevi 22. kola biti direktno prenošeni na TV Arena sport.

Prinstcreen/Superliga Srbije
 

U nedelju, u matine terminu (12.30) Juventus će dočekati Frozinone. Bjankoneri naših Dušana Vlahovića i Filipa Kostića teško da mogu da izdrže šampionsku trku sa liderom Interom koji ima devet bodova više i meč manje. U poslednje četiri utakmice ne znaju za pobedu i možda je ovo prava prilika da se uzmu tri boda, mada ni to neće da bude lako jer je gost na samo tri mesta i tri boda od zone ispadanja. Tako da je i njima svaki bod "kao kuća", a kada se zna da ekipa Masimilijana Alegrija ume da kiksne, ništa nas ne sme iznenaditi.

Zatim, od 16 časova finale Liga kupa Engleske u kojem će na "Vembliju" u ulozi formalnog domaćina Čelsi dočekati Liverpul. Ako uzmemo u obzir prethodne mečeve, za nijansu je u boljoj formi tim sa "Enfilda". Takođe, ovo je šansa da odlazeći Jirgen Klop osvoji trofej u poslednjoj sezoni na klupi "redsa", mada treba reći da su trenutno na vrhu tabele Premijer lige. Ostaje da se vidi da li će sačuvati tron ili ga prepustiti braniocu Mančester sitiju ili Arsenalu.

I posle okršaja "plavih" i "crvenih" u Engleskoj sledi prava poslastica. U 21 čas, takođe na Premiumu 1 čeka nas novi Superklasiko, jedan od najvećih derbija sveta. U meču Liga kupa Argentine na svom "Monumentalu" River Plejt će dočekati Boka Juniors.

U pomenutom takmičenju, u dve grupe se takmiči po 14 klubova. River u grupi A ima 12 bodova iz šest utakmica i na drugom je mestu. U grupi B Boka je sedma sa devet bodova iz takođe šest mečeva.

Ali bez obzira na takmičenje, i ostale okolnosti, Superklasiko je Superklasiko.

 

Top 5 TV prenosa ovog vikenda:

Subota (13.45) Radnik - Partizan (TV Arena sport - Premium 1)

Subota (16.00) Crvena zvezda - Čukarički (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (12.30) Juventus - Frozinone (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (16.00) Čelsi - Liverpul (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (21.00) River Plejt - Boka Juniors (TV Arena sport - Premium 1)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike