Partizan slomio Efes u paklu Arene! Spektakl od utakmice, čudesni Avramović i stotka za slavlje Grobara (FOTO, VIDEO)

29.02.2024

22:33

0

Autor: G. F.

Duel 27. kola Evrolige je idealna prilika za prekid neprijatne serije

Partizan slomio Efes u paklu Arene! Spektakl od utakmice, čudesni Avramović i stotka za slavlje Grobara (FOTO, VIDEO)
Partizan - Efes - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana savladali su Efes sa 100:90 u 27. kolu Evrolige. Fenomenalna utakmica završena je izuzetno važnim trijumfom crno-belih.

Auh, kakav meč su odigrali ljuti rivali večeras u Areni. Pucalo je na sve strane svih 40 minuta. Ovo je bio praznik košarke.

Lomili su crno-beli dugo otpror odličnog rivala, lomili i lomili. A slomili su ga najpre zahvaljujući mostruouzonoj partiji Alekse Avramovića koji je meč završio sa 30 poena. Sjajan je bio Zek Ledej (21 poen(, svoje minute odlično je odradio Danilo Anđušić sa 15 poena Ali, večeras je slavio tim koji je vrhunski vodio Željko Obradović, njabolji trener u Evropi.

Bilo je svega na parketu u Areni, ludih trojki, atraktivnih zakucavanja, vrhunskih asistencija, a najvažnije na kraju i pobeda Partizana. Ovo je crno-belima 13 pobeda u 27 kola i sada ih očekuje gostovanje Armaniju u Milanu gde će pokušati da dođu do učinka od 50 odsto.

Ovakvom igrom će do trijumfa i stići u to nema dileme. Malo je timova koji će pronači odgovor na ovakav Partizan.

 

BLOG UŽIVO:

Partizan je pobedio - 100:90!

Kraj utakmice - Aleksaaaaaaa, šta radi Avramović - pogađa, krade lopte... Faul nad Ledejom koji pogađa oba slobodna bacanja! Brajant pogađa za tri, faul nad Avramovićem. Pogađa Aleksa oba slobodna bacanja, postigao je 30 poena. Klajburn pogađa, pa pravi faul nad Anđuđićem, Danilo pogađa oba puta, pukla je stotka u Areni!

38. minut - Pogađa Plajs, za dva, odgovara mu Ledej. Larkin probija i poentira. Kaminski se vratio na parket umesto Ponjitke. Aleksa preko Plajsa postiže nove poene! Greši Larkin u dodavanju, lopta je u autu! Tajm-aut za Efes, posle kojeg Anđušić ide na liniju za slobodna bacanja. Miran je Danilo oba puta! Ponovo izmena Kaminski-Ponjitka. Brajant poetnira prvi put večeras, Avramović pogađa novu trojku - 92:82.

36. minut - Ledej pogađa uz faul Plajsa i dodaje i slobodno bacanje! Sjajna odbrana crno-belih, istekao je još jedan napad Efesa. Avramović ukršta korak i pogađa, gori Arena. Klajburn postiže trojku preko Ledeja. Panter pogađa uz faul Bobue, pa dodaje i poen sa linije za slobodna bacanja. Ponjitka u igri umesto Kaminskog, niska petorka crno-belih. Ledej otima loptu Plajsu. Ideeeee trojka Avramovića, delirijum na tribinama - 83:76.

34. minut - Trojka Anđušića, pa dva promašaja Trifunovića i Ledeja. Gosti to koriste, realizuju svoje napade. Panter, Avramović i Kaminski umesto Ponjitke, Kabokla i Anđušiića na parketu. Velika drama nas čeka u Areni. Vilis pogađa, Efes vodi - 72:73.

32. minut - Poeni Klajburna, zaspala je malo odbrana Paritzana pod košem. Ide trojka Anđušića! Ponovo su se "raspalili" navijači! Bobua ne vraća trojku, Ponjitka hvata loptu, pa mu je kradu u napadu. Oštar faul Anđušića na Larkinu, presekao je kontru gostiju. Sudije su izvećale da je običan faul, a Efes traži čelendž. Menjaju sudije odluku, nesportski faul. Dva bacanja za Larkina i posed za turski tim. Larkin ne promašuje sa penala, a Bobua dodaje još dva poena. Ledej zakucava, Dđon somdah za njima - 69:67.

 

 

Kraj treće četvrtine - Vraća se Kaboklo umesto Smailagića, Bobua pogađa, a Plajs faulira Avramovića pod košem. Bek Partizana pogađa samo drugo slobodno bacanje, dobru odbranu igraju crno-beli, istekao je napad Efesa! Avramović briljira i pogađa, novi tajm-aut za trenera Efesa Tomislava Mijatovića. Klajburn uspešan za dva, a Anđušić za tri! Bobua precizan sa penala posle faula Ledeja - 64:59.

28. minut - Novi poeni gostiju i tajm-aut za Obradovića. Trifunović menja Ponjitku, a Ledej sa penala pogađa samo prvi put. Larkin promašuje za tri, Anđušić nalazi samog Avramovića pod košem. Novi Aleksini poeni. Plajs ponovo pogađa za dva - 58:53.

26. minut - Posle faula Kaminskog klupa Efesaq traži čelendž, smatraju da je reč o nesportskom faulu, ali od toga nema ništa. Običan faul centrra Partizana. Blokada Kaminskog i kontra Avramovića za plus 10 (52:42). Holac pogađa pod košem, a Panter trojku! Još dva poena Plajsa, sada Panter promašuje. U igri je Smailagić umesto Kaminskog, a Anđušić umesto Pantera. Klajburn pogađa uz faul Smailagića, pa dodaje poen i sa penala - 55:49.

24. minut - Ponovo bez poena Brajanta, sada to trojkom kažnjava Panter. Mora trener Efesa odmah da traži tajm-aut, crno-beli imaju 48:40! Plajs pogađa, Osmani pravi faul na Ledeju. Nema poena Pantera, a nema ni Brajanta iz brzog napada. Ponjitka pogađa uz faul, Brajantova treća lična, a Mteuš ne pogađa slobodno bacanje. Nema trojke Osmanija, Klajburnu lopta beži u aut. Još jednom nema trojke od Kaminskog - 50:42.

22. minut - Poenima Pantera sa poludistance počela je treća četvrtina. Gubi Efes loptu u napadu, ali Panter šalje prejak pas Ponjitki, koji ne uspeva da iskontroliše loptu. Nema trojke Osmanija, Douđeru sviraju treći faul, sada u napadu. Ide Pi Džej na klupu u igri je Avramović. Brajant promašuje, ne uspeva ni Ledej - 45:40.

Počela je treća četvrtina!

 

 

Spektakualrno prvo poluvreme! I košarkaški i navijački! U Beogradu je večeras praznik košarke!

Kraj druge četvrtine - Leti, leti Ledeeeeej! Nova kontra i novo zakucavanje. Vilis pobegao odbrani crno-belih i pogodio za tri. Ide Zek Ledej ponovo jednom rukom! Klajburn nepravilno vodi loptu i pogađa, sudije ćute. Ponjitka fauliran, a poslednji napad završen promašajem Pantera uz faul koji nije dosuđen.

18. minut - Zakucava Kaboklo, crno-beli odlični u odbrani, zakucava i Ledej! Delirijum na tribinama! Klajburn pogađa jedno bacanje, a Panter i Kaboklo dodatno podgrevaju atmosferu. Novo kucanje Brazilca. Oturu vraća na isti način. Sviraju sudije faul Ponjitki u napadu, Obradović traži čelendž. Snimak jasno pokazuje da je Poljak fauliran i to žestoko! Sudije to ne (žele da) vide - 39:35.

16. minut - Džons zakucava na dodavanje Tompsona, blokiran je Anđušić, sam ostaje Vilis i posle serije gostiju od 4:0 Obradović traži tajm-aut. Novi poeni Avramovića, koji pravi svoj prvi faul. Ponjitka i Panter se vraćaju umesto Avramovića i Anđušića. Nema koša Klajburna, Kaboklo hvata loptu, Džons ga faulira - 33:32.

14. minut - Anđušić zaustavlje faulom, pogađa oba slobodna bacanja. Aleksaaaaa! Seče dodavanje, trči kontru i pogađa! Tajm-aut za Efes, pesma Grobara je još jača. Ponovo su crno-beli u prednosti. Pogađa Klajburn posle skoka u napadu. Trojka Trifunovića! Beži Tompson Kaboklu i polaže loptu u koš. Ide trojka i od Avramovića - 31:28. 

12. minut - Prodor i polaganje Avramovića, pa poeni Klajburna. Na tribinama su i fudbaleri Partizana Natho i Ovusu. Kaboklo uz mnogo kontakta poentira! IStekao je napad Efesa, sjajna odbrana crno-belih. Izlazi lopta iz koša posle šuta Anđušića, Džons zakucava - 21:24.

 

 

Kraj prve četvrtine - Ledej u svom stilu, jednom rukom za dva poena. Larkin pogađa uz zvuk sirene, Doužer pravi faul u napadu, to mu je druga lična greška. Umesto Pantera, Kaminskog i Doužera igraju Avramović, Kaboklo i Anđušić. Tompson pogađa za dva, pogađa i Trifunović. Kaboklo faulom zaustavlja Larkina na manje od četiri sekunde do kraja četvrtine. Nema poena za goste - 17:20.

8. minut - Osmani pogađa trojku, umesto Ponjitke u igri je Trifunović. Ulaz Doužera i laki poeni, na istai način vraća Holac. Nije uspeo Panter, bio je van balanda, a Bobua pogađa za tri - 13:16.

6. minut - Panter pogađa sa poludistance, Plajs sam na šutu za tri, ali ne pogađa! Ide i trojka Pantera! Prvo vođstvo Partizana večeras (11:8). Nema koša Larkina, Kaminski kratak za tri poena. Novi faul Brajanta na Ponjitki u napadu. Strašna posao radi Poljak u dresu Partizana! Promašuju Ledej i Ponjitka, crno-beki imaju plus tri.

4. minut - Trojka Larkina, pa odmah i trojka Ledeja! Pokušao je Larkin za dva bez uspeha, ali i loše dodavanje Doužera ka Kaminskom. Holac pogađa za dva, još jednom gosti seku napad crno-belih. Panter pravi prvi faul na utakmici, a Brajant ruši Ponjitku u napadu - 6:8.

2. minut - Plajs je trojkom otvorio utakmicu, a prvi napad crno-belih nije doneo poene. Promašili su Kaminski za tri i Ledej za dva. Posle prodora i promašaja Larkina, Doužer pogađa trojku! Nema novih poena od Plajsa, ali nije uspeo ni Panter - 3:3.

Utakmica je počela!

 

 

20.30 - Prva petorka Partizana je Doužer, Panter, Ponjitka, Ledej, Kaminski, dok za Efes počinju Larkin, Brajant, Holac, Osmani i Plajs. 

20.28 - Tresla se Arena dok su navijači pevali himnu "da volim crno-bele". Bukvalno se tresla.

20.25 - "Uzmi, Željko, Evro titulu" iz svih grla čuje se sa tribina.

20.23 - Ovo će postaati tradicija, spiker čita imena, a navijači uglas izgovaraju prezimena košarkaša. Sija Arena od lampi na mobilnim telefonima dok traje predstavljanje.

20.22 - Iako se zagrevao na parketu, u timu nije ni Balša Koprivica. Odranije je poznato da Tristan Vukčević propušta meč sa Efesom.

 

 

20.17 - Grmi Arena: "Obradović Željko", skandiranje traje već nekoliko minuta. Trener crno-belih zahvaljuje navijačima i pokazuje da podršku zaslužuju i košarkaši Partizana.

20.11 - Tu je i Slobodan Boda Ninković, koji je akter poziva na ovu utakmicu.

MN Press
Boda Ninković uz Partizan

 

20.08 - Iako je do početka ostalo više od 20 minuta, u Areni više nema gde igla da padne. Atmosfera je već na veoma visokom nivou.

19.04 - Loša, ali ne i neočekivana, vest je da se na zagrevanju nije pojavio Džejms Naneli, koji je povredio rame još u finalu Kupa.

18.45 - Glavni sudija je Francuz Medi Difala, prvi pomoćnik Litvanac Gitis Vilijus, dok je treći sudija Letonac Kristaps Konstantinovs.

24sedam/Pavle Knežević
Zagrevanje pred meč
24sedam/Pavle Knežević
Zagrevanje pred meč

18.35 - Trener Partizana Željko Obradović do detalja je analizirao večerašnjeg rivala.

Igraćemo protiv tima koji je sa novim trenerom. Imali su odlične rezultate u zadnjem periodu, osim tog finala Kupa koje su igrali protiv Fenerbahčea. Evidentno je da su neki igrači dobili nove uloge i da je čovek koji je sada prvi trener, pošto je dugo godina bio pomoćni trener u Efesu, da veruje igračima koji su tu godinama. U odnosu na prvu utakmicu roster je promenjen u smislu da su se neki igrači oporavili i oni zaista igraju veoma dobro i pričati o kvalitetu koji ima Efes, mislim da je svima veoma dobro poznat. Ono što je za nas važno to je da smo uspeli da okupimo jedan broj igrača u nedelju, da su se reprezentativci Srbije priključili danas, Aleksa, Ognjen i Balša - rekao je Obradović, pa imao šta da dodao i o Grobarima:

 

 

- Navijači Partizana su poznati po tome da daju uvek ogromnu podršku, i igračima i svima nama koji smo ovde. Koristim priliku da ih zamolim, da ono što je najbitnije, budu podrška timu, podrška igračima i da probamo da iz te energije, koju daju timu, da dođemo do dobrog rezultata. To je najvažnije. Ovaj klub i postoji i takav je kakav je, zahvaljujući njima. Svi mi ostali smo prolazni, dolaziće i novi ljudi, neki će biti tu, ali ono što je snaga Partizana to su ti ljudi, navijači Partizana. Ako možda to nekom nije jasno, evo prilika da se kaže - Svi smo mi zamenljivi i ovaj će klub postojati i bez nas, ali su oni ta snaga i moć koju ima Partizan, jer su najbolji navijači na svetu.

18.30 - Nema dileme da će Arena biti dupke puna, da će Grobari dati sve od sebe da poguraju svoje ljubimce do važne pobede, a sve je možda najbolje opisano u pozivu na utakmicu sa čuvenim glumcem Slobodanom Ninkovićem u glavnoj ulozi.

18.21 - Ukoliko krećete ka Areni, portal 24sedam ima važnu vest za vas.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike