Klopu žao Čelsija, pamti kako je gubiti u finalima! Nemac je od Liverpula ponovo napravio najtrofejniji klub!

28.02.2024

14:36

0

Autor: G. F.

Redsi su pod njegovom komandom osvojili osam trofeja i prestigli Mančester junajted

Klopu žao Čelsija, pamti kako je gubiti u finalima! Nemac je od Liverpula ponovo napravio najtrofejniji klub!
Jirgen Klop - Copyright Profimedia

Nema tog navijača Liverpula koji u Jirgena Klopa ne gleda kao u sveca. To što je on napravio sa klubom sa Enfilda ostaće zauvek upisano u istoriju, a uz ime Jirgena Klopa stajaće - legenda.

Nakon što je stigao do trofeja u Liga kupu pobedom nad Čelsijem, Nemac je naglasio da saoseća sa rivalom iz finala. Seća se Klop veoma dobro kako je to ostati bez trofeja u odlučujućoj utakmici.

- Kada izgubite ljudi o vama govore stvari koje ne želite da čujete. Pogledajte mene, prvi sam izgubio pet, šest finala zaredom. Mogu da zamislim kako je sada ljudima iz Čelsija, svi ih kritikuju, video sam na licima igrača, pa i Poketina da se užasno osećaju. Niko nije zaslužio da se rako oseća zbog izgubljene utakmice, ali, nažalost, takvi su standardi u našem svetu - rekao je Klop i poručio da trofej u Liga kupu doživljava kao jedan od najvećih u karijeri:

- Da ste me pred produžetke pitali možemo li dobiti utakmicu pre penala, rekao bih da ne možemo. Igrači su bili isceđeni. Ali, videli ste... Desilo se nešto neverovatno i osećaj je poseban zbog svih povreda koje su nas zadesile. Znam da smo osvajali veće trofeje, ali nikada se nismo suočavali sa ovolikim problemima.

A Liverpul je sa Klopom na čelu osvojio 8 trofeja. Kada je Nemac seo na klupu Redsi su imali ukupno 60 pehara u svojoj riznici, a Mančester junajted četiri više. Ali u Klopovoj eri se sve promenilo, Junajted je stigao do još samo tri trofeja, pa je Liverpul i zvanično najtrofejniji engleski klub.

Bonus video:

Kada se pogleda period od 2015. do 2024. godine i kaže da je osvojeno 8 trofeja, može da se pomisli kako to i nije neki spektakularan rezultat, ali kada se zna da je prvi trofej osvojen tek 2019. onda stvari postaju jasnije i veće.

Može se još zaključiti i da su čelnici Liverpula bili dovoljno mudri i strpljivi da čekaju četiri godine kako bi klub posao jedan od najboljih u Engleskoj i Evropi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike