Top 5 detalja 22. kola: Počeo "rat", saopštenja Zvezde, Partizana i Pazara, oba Radnička nastavila "udarnički"! (FOTO)

27.02.2024

11:16

0

Jedno od saopštenja bilo je drastično drugačije od onih na koje smo navikli

Top 5 detalja 22. kola: Počeo "rat", saopštenja Zvezde, Partizana i Pazara, oba Radnička nastavila "udarnički"! (FOTO)
Copyright MN Press

Okončano je i 22. kolo Superlige, pa je i vreme za novi pregled dešavanja, tačnije izdvojićemo pet najvažnijih detalja.

Vodeći timovi na tabeli su upisali pobede, Partizan protiv Radnika, Crvena zvezda protiv Čukarilkog, a TSC protiv Železničara.

Bilo je saopštenja, počela je Zvezda...

Posle utakmica u subotu, tačnije, nakon trijumfa crveno-belih nad belo-crnima iz Ljutice Bogdana je stiglo saopštenje u kojem se oštro kritikovao Srđan Jovanović koji je bio u VAR sobi tokom utakmice u Surdulici. Posle njegove intervencije, glavni sudija je promenio odluku, odnosno poništio penal dosuđen u korist Radnika. Zato je Zvezda zatražila da se Jovanoviću "zabrani prisustvo u srpskom fufbalu".

Onda je usledio i odgovor iz Humske, u kojem se kaže da "svedočimo poznatom maniru jednog kluba koji bi hteo da mu sude samo poslušnici".

I posle ova dva, usledilo je još jedno, ali prilično nesvakidašnje za naše uslove. Novi Pazar je izgubio od Napretka, ali krivca nije tražio među sudijama, već u svojim redovima.

Partizan bio u problemima, ali pobedio

U 22. kolu pobedili su i vodeći Partizan i branilac titule Zvezda. Ekipa Igora Duljaja je stigla u Surdulicu sa velikim kadrovskim problemom, u vidu Ksandera Saldanje. Pošto Holanđaninu nisu isplaćene premije, napustio je Beograd tako da ga nije bilo protiv Radnika. Ipak, ovaj problem naknadno je uprava crno-belih rešila.

Pre toga, u Surdulici nije bilo baš lako crno-belima. Golove su dali tek u drugom poluvremenu, posle spornog (poništenog) penala, a onda je u samoj završnici Radnik smanjio na 2:1 sa bele tačke. Ali promene rezultata više nije bilo.

Tako da je Partizan zadržao prednost od jednog boda uoči 23. kola u kojem će biti domaćin Železničaru. A onda, u 24. kolu, 9. marta sledi duel na "Rajku Mitiću" sa Zvezdom.

Zvezda drži korak...

Istog dana, u subotu, ali posle Radnika i Partizana, sastali su se Zvezda i Čukarički. Tim Vladana Milojevića je sa 3:0 savladao tim Gordana Petrića koji nije mogao da računa na povratnika Milana Pavkova. Napadaču nije stigao sertifikat, pa nije bio u protokolu.

MN Press
 

U narednom meču, Zvezdu čeka teško gostovanje TSC-u koji je pobedio Pančevce. Tako da će crveno-beli imati težak ispit pre nego što dočekaju najvećeg rivala. Pa će imati i dodatno opterećenje, kako bi zadržali priključak za Partizanom.

Imenjaci iz Niša i Kragujevca u odličnoj formi

Fudbaleri niškog Radničkog su prolećni deo sezone počeli porazom, i to od Radničkog 1923. Na "Čika Dači" je bilo 3:2, ali je onda ekipa Nikole Trajkovića vezala dve pobede. Prvo su kod kuće minimalcem slavili protiv Javora, da bi u petak na gostovanju IMT-u pobedili sa 3:0.

U narednom kolu, Radnički će imati duele sa timovima iz donjeg dela tabele. Prvo protiv Radnika, pa onda i protiv Železničara. Reč je o dva poslednja tima na tabeli. I dok sa jedne strane, može da se kaže da je posao lakši jer su to najslabiji (po plasmanu) timovi, sa druge biće "opasno" jer će igrati protiv "davljenika".

Od početka polusezone maksimalan učinak ima i tim Feđe Dudića. Kragujevčani su prvo pobedili Nišlije, pa Vojvodinu i na kraju Javor u Ivanjici.

Sada ih čekaju dueli sa IMT-om i Radnikom.

Vojvodina nikako da pobedi

I dok Radnički ima i pobede iza sebe, Vojvodina još ne zna kako je pobediti u prolećnom delu sezone. Ekipa Božidara Bandovića je polusezonu otvorila remijem sa ekipom Mladosti, zatim ih je u Kragujevcu pobedio Radnički, a za vikend su protiv Spartaka odigrali bez golova.

Sada ih čeka gostovanje Javoru, a onda i domaćinstvo Voždovcu.

 

Superliga, 22. kolo:

Petak:

IMT - Radnički Niš 0:3

(Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71)

Subota:

Radnik - Partizan 1:2

(Šovšić 90+4 p - Marković 70, Baždar 90+2)

Crvena zvezda - Čukarički 3:0

(Kanga 8 p, Ndiaje 37, Bukari 75 p)

Železničar - TSC 2:3

(Jovanović 61, Kahvić 90 - Ćirković 4, 59, Pejić 19)

Nedelja

Javor - Radnički 1923 0:3

(Vidosavljević 37 p, Bevis 45+1, 45+3)

Napredak - Novi Pazar 3:1

(Mršić 17, Majdevac 35, Bastajić 39 - Ljajić 45+5 p)

Vojvodina - Spartak 0:0

Ponedeljak

Mladost - Voždovac 2:0

(Silue 66, Veličković 82)

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike