Top 5 detalja 21. kola: Zvezda u centru pažnje, Partizan se drži!

21.02.2024

12:51

0

A pažnju je privukao i transfer Milana Pavkova

Top 5 detalja 21. kola: Zvezda u centru pažnje, Partizan se drži!
Fudbaleri Crvene zvezde - Copyright MN Press

Potrajala je zimska pauza u domaćoj fudbalskoj ligi, čekali su navijači sa velikim nestrpljenjem, a već prvo kolo prolećnog dela šampionata donelo nam je brojne zanimljivosti.

Krenimo redom:

Goleada na JNA

Retko na domaćim terenima viđamo više od četiri gola, a u subotu ih je na stadionu u Humskoj bilo čak sedam. Partizan je ugostio ekipu IMT-a i slavio sa 5:2. Gosti su pri rezultatu 3:1 za Partizan, ostali sa desetoricom na terenu, ali su ubrzo prišli i na samo gol zaostatka. Ipak, za više nisu imali snage.

Zvezda prva na dva sata

Crveno-beli su otvorili 21. kolo Superlige pobedom nad Novim Pazarom sa 3:0 i tako se vratili na prvo mesto tabele. Međutim, tu su ostali do Partizanovog meča i trijumfa. Aktuelni šampioni već u narednom kolu dočekuju Čukarički, pa će na svojoj Marakani pokušati da obezbede i povratak na vodeću poziciju.

Povratak Pavkova

Ljubimac navijača Crvene zvezde Milan Pavkov vratio se u srpski fudbal i to u Čukarički, a priliku da debituje imaće upravo protiv bivšeg kluba.

Sve ovo se desilo poslednjeg dana prelaznog roka, a Pavkov na Banovo brdo dolazi kao slobodan igrač, jer je pre toga sporazumno raskinuo ugovor sa Al Fejhom iz Saudijske Arabije, gde je bio od leta 2022.

Saopštenje Novog Pazara

Posle poraza od Crvene zvezde, šef stručnog štaba Novog Pazara Igor Matić je bio veoma nezadovoljan, a nedugo zatim, usledilo je i saopštenje Pazaraca, vezano za suđenje. 

- U subotu je, u Novom Pazaru od 14 do 16 časova, bilo pravo prolećno vreme. Sunce je obasipalo grad, ptice su cvrkutale, a na Gradskom stadionu su neki momci igrali fudbal. Jedni su nosili plavo-bele, a drugi crveno-bele dresove, ali neki čika u žutoj opremi bio je posebno zapažen.

Ne znamo ni kako je utakmica završena, jer to više nije ni važno. Jedan stari čovek prolazeći pored stadiona rekao je: "Ničija nije gorela do zore, deco, polako samo. Sunce i dalje sija, ptice cvrkuću, deca se igraju…" - navedeno je u saopštenju Pazaraca koji su se i posle prethodnog kola žalili na suđenje.

Zvezda povukla Lazića iz Pazara

Prelazni rok u Srbiji je završen pre nekoliko dana, a Uroš Lazić je povučen sa pozajmice, iz Novog Pazara. Sudbina 20-godišnjeg desnog beka je neizvesna, jer je za sada ne može da igra u nekom drugom klubu iz Srbije.

Pošto se prelazni rok u našoj zemlji završio u petak, Lazić je registrovan kao igrač koji je pozajmljen Pazarcima i tako će "u papirima" biti do kraja sezone.

 

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike