Partizan je truo iznutra! Severina je četvrti koji beži glavom bez obzira: Neko se svojski trudi da Valjak ostane u živom blatu!

22.02.2024

19:35

1

Autor: Adam Štulić

Neke stvari u Humskoj ulici ne dešavaju se slučajno…

Partizan je truo iznutra! Severina je četvrti koji beži glavom bez obzira: Neko se svojski trudi da Valjak ostane u živom blatu!
Ksander Severina - Copyright MN Press

Posle naprasnog odlaska Ksandera Severine iz Partizana mnogi bi već mogli da tvrde kako se neke stvari u Humskoj ulici ne dešavaju slučajno, a onim malo zluradijim bi čak moglo pasti napamet i kako se Valjak s namerom „buši“ iznutra. I za to imaju prilično utemeljenje u činjenici da se crno-belima u poslednje tri godine već četvrti put dešava da im igrač bukvalno beži iz kluba jer mu se duguju određene prinadležnosti.

Isti ti zluradi bi, kada bi samo malo zakopali ispod površine, mogli doći i do spoznaje kako se neko u aktuelnom rukovodstvu Partizana svojski trudi da Valjku ne dozvoli izlazak iz finansijskog i rezultatskog živog blata u kojem se nalazi već nekoliko godina, tvrdeći da nikako ne može biti slučajno da već četvrti put crno-beli tabor samoinicijativno napušta jedan od glavnih motora tima, ujedno projektovan i za višemilionsku prodaju.

A kada bi oni, koji svojim zluradim komentarima samo pokazuju koliko ne žele dobro Partizanu, otišli za još koji centimetar dublje možda bi mogli da dođu do još pogubnijeg „otkrića“ - da kašnjenje u ispunjavanju ugovorenih finansijskih obaveza prema igračkim stubovima fudbalskog hrama u Humskoj simptomatično dolazi u momentima kada su crno-beli konkurentni u šampionskoj trci.

MN Press
 

Ko je za to kriv poimence više nije ni važno. Apsolutno svako u „komandnom lancu“ snosi odgovornost tešku momentalnog napuštanja svoje pozicije za to što je Partizanova kasa posle „bežanja“ Takume Asana, Fusenija Dijabatea i Nemanje Jovića, ostala praznija za dvocifrenu milionsku sumu, koja bi u najgorem slučaju značajno olakšala „borbu sa vetrenjačama“ Igoru Duljaju, koji je još jesenas javno zavapio poziv upomoć otkrivši da sliku Valjka sa travnatog terena ni približno ne prati ona koja je jedino važna kada se svetla reflektora ugase.

Crta se to kao na staklu i kada je reč o Partizanovoj žili kukavici – omladinskoj školi, koju je aktuelna vrhuška na Topčiderskom brdu devalvirala toliko da njeni najveći biseri, zaključno sa Matijom Popovićem, ni ne pomišljaju da pođu putem čuvenih „beba“.

Ono što se mesecima unazad, tiše ili glasnije, provlači kroz medije i javnost naklonjenoj crno-belim bojama, posle „slučaja Severina“ jasno je kao dan – Duljaj, njegov stručni štab i igrači ostavljeni su na potpunoj vetrometini, a ukoliko nekim hudinijevskim trikom na kraju sezone prvi pođu kroz cilj apsolutno niko osim njih ne bi smeo ni da pomisli da javno izađe za svojim zaslugama za povratak Valjka na nacionalni tron.

Takuma Asano

MN Press
 

Japanski reprezentativac stigao je u Humsku kao „izmum“ Save Miloševića. Crno-beli su Arsenalu platili milion evra za Asana, koji je ekspresno postao jedan od najvećih miljenika Partizanove publike, koja je ostala šokirana kada je Japanac okrio da napušta Humsku usled neredovnih isplata plata, koje nisu bile u skladu za dogovorenim ni kada su legale na Asanov račun.

Tvrdili su Vazura i saradnici da je Asano otišao mimo zakona, ali su relativno brzo demantovani odlukom FIFA da presudi u korist Japanca.

Fuseni Dijabate

MN Press
 

Slično kao i Asano, povremeni reprezentativac Malija u rekordnom roku se uvukao pod kožu „grobarima“. Nekadašnji ofanzivac Lestera ekspresno je postao glavna pokretačka snaga Valjka, čiji su ga rukovodioci prošlog proleća prodali u Lozanu za 600.000 evra i to posle prave sage u kojoj su dve strane prebacivale odgovornost u pokušajima da opravdaju izuzetno ružan rastanak posle jedne sezone.

Podsetimo, Dijabate je tvrdio da je „nestao bez traga“ jer čelnici kluba nisu ispoštovali dogovor o sigurnoj prodaji ukoliko odigra dobru sezonu, koji su crno-beli prekršili visokim zahtevima za obeštećenje.

Nemanja Jović i Matija Popović

MN Press
 

Dva Partizanova bisera su različitim putevima stigli na izlazna vrata stadiona u Humskoj. Jović je bio profesionalac u crno-belom dresu, koji je skinuo na sopstveni zahtev raskidom ugovora na ime zaostalih prinadležnosti u visini od čak 900.000 evra. Mladi ofanzivac je na kraju otišao iz svoje druge kuće, potpisao za portugalski Eštoril, ali, barem javno, ni danas nije poznat pravi razlog rastanka dve strane.

MN Press
 

Popović je jedan od najtalntovanijih fudbalera na svetu u svom uzrastu. Početkom 2024. godine ušao je u svet punoletnih i kao slobodan igrač potpisao za Napoli (odmah prosleđen u Moncu), pošto je prethodno odbio da potpiše profesionalni ugovor sa Partizanom usled propalih pregovora sa generalnim direktorom Milošem Vazurom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike