Alarm u Fiorentini: Kaume sa KAN u Firencu doneo zlatnu medalju i malariju!

21.02.2024

21:35

0

Autor: A. Š.

Reprezentativac Obale Slonovače je hospitalizovan i u narednim danima će biti urađena nova kontrola

Alarm u Fiorentini: Kaume sa KAN u Firencu doneo zlatnu medalju i malariju!
Kristijan Kaume - Copyright Profimedia/Kim Price/CSM

Nekoliko je razloga zbog kojih klubovi iz Liga petice nerado puštaju svoje afričke reprezentativce na odazivanje nacionalnim selekcijama. Na primer, nedavno završeni Kup afričkih nacija naišao je na veliki otpor najvećih i najbogatijih klubova u Evropi zbog toga što se održavao usred sezone, a nije zanemarljiva ni zdravstvena strana s kojom se suočavaju fudbaleri sa Crnog kontinenta.

Tu stranu medalje najbolje je na svojoj koži osetila Fiorentina, koja je u sredu objavila da se reprezentativac Obale Slonovače Kristijan Kaume vratio u Firencu zaražen malarijom.

- Posle znakova groznice i opšte slabosti tokom noći između 20. i 21. februara jutros je obavljen test za proveru infekcije malarije, koji je pokazao pozitivan rezultat - navodi se u saopštenju „viole“ i dodaje da je igrač hospitalizovan, i da će u narednim danima biti urađena kontrola.

Kuame je ove sezone odigrao 15 mečeva za Fiorentinu u svim takmičenjima i postigao je jedan gol, a sa Obalom Slonovače je nedavno postao prvak Afrike.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike