Nastavljeno prokletstvo šampiona Kupa afričkih nacija – sedam puta uzastopno dešava se ista stvar!

30.01.2024

17:34

0

Autor: A. Š.

Senegalci su puni optimizma stigli na najvažnije fudbalsko takmičenje na „Crnom kontinentu“, ali se kući vraćaju prilično razočarani

Nastavljeno prokletstvo šampiona Kupa afričkih nacija – sedam puta uzastopno dešava se ista stvar!
Reprezentativci Senegala na meču sa Obalom Slonovače - Copyright Profimedia/Sydney Mahlangu/Sports Inc

Fudbalski svet poslednjih dana najviše gleda ka „Crnom kontinentu“, na kojem se igra jedno od najvećih takmičenja na svetu – Kup afričkih nacija.

KAN se godinama unazad s posebnom pažnjom prati i u Evropi, mahom zbog toga što veliki broj afričkih igrača ima značajne uloge u najvećim i najbogatijim klubovima Starog kontinenta.

Domaćin ovosezonskog izdanja Kupa afričkih nacija je Obala Slonovače, koja je u ponedeljak uveče napravila mini iznenađenje eliminacijom šampiona Senegala posle boljeg izvođenja penala, a posebna zanimljivost vezana sa te utakmice jeste što je tako nastavljeno prokletstvo afričkog šampiona.

Naime, u poslednjih sedam izdanja KAN svaki put se desilo da reprezentacije koja brani tron takmičenje završava pre četvrtfinala.

Crnu seriju započeo je Egipat 2012. godine, potom je Zambja eliminisana u grupnoj fazi, a nakon toga su redom razočaravajuće rezultate ostvarivali Nigerija, Obala Slonovače, Kamerun, Alžir i sinoć Senegal.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike