Mijatović se slikao u dresu Njujorka, Zvezda imala još jednu emotivnu poruku: Uz našu decu smo do kraja života! (FOTO/VIDEO)

19.02.2024

18:43

0

Autor: A. Š.

Mladi napadač dao prvi intervju kao fudbaler Njujork sitija, a u isto vreme njegov matični klub mu se još jednom zahvalio na svemu

Mijatović se slikao u dresu Njujorka, Zvezda imala još jednu emotivnu poruku: Uz našu decu smo do kraja života! (FOTO/VIDEO)
Jovan Mijatović - Copyright Printscreen/Instagram/nycfc

Nadao se Jovan Mijatović da će barem još šest meseci nositi dres svoje Crvene zvezde. Nijednog momenta u finišu jesenjeg dela sezone nije krio svoju veliku želju, međutim zakon tržišta je uradio svoje.

Kako su pisali beogradski mediji, Zvezda bi od prodaje Mijatovića Njujork sitiju, ukoliko se aktiviraju svi bonusi, mogla da zaradi 10.5 miliona evra, uz koje je zadržala pravo na 15 procenata od naredne prodaje.

Od kako je postalo izvesno da će talentovani napadač napustiti stadion na kojem je fudbalski prohodao nižu se emotivne objave na društvenim mrežama, a jedna takva nije izostala ni u danu kada je Jovan dao prvi intervju u opremi Njujorka.

- Neverovatno je biti deo Njujork sitija. Ponosan sam što u ovom klubu ostvarujem jedan od svojih profesionalnih snova. Uzbuđen sam što ću se pridružiti timu, što imam priliku da igram sa svojim saigračima, sarađujem sa stručnim štabom i predstavljam ovaj klub. Jedva čekam da igram pred našim navijačima, da dam što više golova - rekao je Mijatović.

Doskorašnji fudbaler Zvezde otkrio je Amerikancima i san o dresu sa državnim grbom, koji je kroz mlađe reprezentativne kategorije oblačio 24 puta.

- Nema veće časti nego igrati za svoju zemlju, mislim da je to san svakog fudbalera, kao i da bude što uspešniji. Posedujem istu ambiciju i na klupskom nivoa i nadam se da ću mu doprineti svojim međunarodnim iskustvom - dodao je Mijatović.

Porukom podrške na društvenim mrežama puno sreće mladom napadaču poželela je i Crvena zvezda.

- Fudbaleri koji su ponikli u našem klubu ostavljaju poseban trag u srcima navijača i na pravi način pokazuju ljubav prema Crvenoj zvezdi. Jedan od njih je i Jovan Mijatović koji će nakon 10 godina napustiti Crvenu zvezdu, ali će ostati u srcima zvezdaša, jer smo uz Zvezdinu decu do kraja života – objavili su crveno-beli, podsetivši da je Mijatović u klub stigao 2014. godine kao devetogodišnjak, a pošto je prošao celokupnu omladinsku školu dres seniorskog tima nosio je na 45 utakmica i 12 puta zatresao mrežu rivala.

- Iako je izuzetno mlad, pokazao je kako se bori za Zvezdin grb i stvarao je muke mnogim protivnicima kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni. Njegova posvećenost, strast i neizmerna predanost crveno-belom dresu ostavili su neizbrisiv trag u srcima svih koji prate Crvenu zvezdu. Jovan nije samo fudbaler - on je oličenje snova i ambicija svakog mladog igrača koji sanja o tome da zaigra za Crvenu zvezdu. Osvojio je duplu krunu, igrao Ligu šampiona i postigao ono o čemu maštaju Zvezdina deca sa našim klubom – istakli su na najvećem srpskom stadionu, poručivši na kraju:

- Bekame, hvala na svemu i srećno u nastavku karijere. Vrata Marakane će ti uvek biti otvorena, a crveno-bela porodica će uvek biti tu za tebe. Čekamo te – stoji u objavi srpskog prvaka.

Mladi napadač je sa novim klubom potpisao ugovor do leta 2028. godine, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana.

- Bio je jedan od najtraženijih mladih napadača u Evropi, tako da nam je posebno drago što je, uprkos drugim mogućnostima, izabrao Njujork siti kao najbolje mesto za razvoj svoje karijere - poručio je sportski direktor Njujorka Dejvid Li.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike