Zvezda prodaje Mijatovića, ovo su baš svi detalji! Koliko para, koliko procenata od sledeće prodaje...

01.02.2024

15:21

0

Autor: D. N.

MLS je postao sve privlačniji za fudbalere iz Srbije, a u ovom prelaznom roku nije jedini

Zvezda prodaje Mijatovića, ovo su baš svi detalji! Koliko para, koliko procenata od sledeće prodaje...
Jovan Mijatović - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Odlazak Jovana Mijatovića iz Crvene zvezde još nije definitivan, ali je veoma izvestan. Mladi napadač, rođen 2005. godine karijeru će skoro sigurno da nastavi u Njujork sitiju.

Pošto je klub iz "velike jabuke" deo grupacije Mančester sitija, pregledi i ostale formalnosti biće obavljene u Engleskoj. Zvezdin "Bekam" bi tokom dana trebalo da krene ka Ostrvu, ode na preglede i posle toga potpiše petogodišnji ugovor sa Siti grupom.

Već je poznato da će Mijatović narednih šest meseci provesti u redovima Njujork sitija, uz potencijalnu mogućnost da već u julu bude prekomandovan u neki od klubova iz Evrope u kojima udeo ima prvak Evrope. Najčešće se pominju španska Đirona i italijanski Palermo.

Kada je reč o finansijskim detaljima, oni su sledeći. Prema saznanjima Mozzart Sporta, zarada Crvene zvezde mogla bi maksimalno da naraste na 10.500.000 evra. To zavisi od bonusa vezanih za broj golova i utakmica.

Kao i u slučaju Koste Nedeljkovića, Zvezda je zadržala 15 odsto od dalje prodaje. S obzirom na godine i potencijal Mijatovića, verovatno se i tu može očekivati dodatni priliv u Ljutice Bogdana.

Sa ekipom Vladana Milojevića je odradio pripreme na Kipru, tako da će biti spreman za nove obaveze. Prvu utakmicu u novom klubu mogao bi da ima 22. februara kada počne nova sezona u MLS-u.

Zvezdu napušta sa učinkom od deset pogodaka i tri asistencije na 36 mečeva.

Podsetimo, u Njujorku će ubuduće igrati i Strahinja Tanasijević, koji je napustio Spartak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike