Mijatović ne razmišlja o odlasku iz Zvezde: Moja je želja da ostavim bar neki trag, idemo po titulu!

13.12.2023

22:02

0

Autor: A. Š.

Mladi napadač crveno-belih nije imao sreće da postigne gol u debitantskom učešću u Ligi šampiona

Mijatović ne razmišlja o odlasku iz Zvezde: Moja je želja da ostavim bar neki trag, idemo po titulu!
Jovan Mijatović - Copyright Printscreen/24sedam

Osvojila je Crvena zvezda samo jedan bod u istorijskom, prvom direktnom, učešću u Ligi šampiona. Rezultatski razočarenje, ali igrački bi se moglo reći da izabranici Baraka Bahara u nekoliko navrata protiv Mančester sitija, Lajpciga i Jang Bojsa nisu bili ni miljenci sreće.

Pre svih mladi napadač Jovan Mijatović, koji u Bernu, ali i večeras u oproštajnom duelu od Evrope za ovu sezonu protiv „građana“, nije iskoristio nekoliko sjajnih prilika u kojima su lopte već bile viđene u mreži rivala.

- Mogli smo više, nismo imali sreće u nekim situacijama… Ja sam pogodio dve stative. Doduše, kod druge je bio ofsajd, ali sam kod prve gađao sve fudbalski… Na meni je da radim, da ulazim u šanse, gol će doći kad bude najpotrebnije – kazao je Mijatović i u maniru znatno iskusnijih kolega fokus ekspresno prebacio na ono što njega i saigrače čeka do kraja godine.

- Ekipa je odradila sjajan posao. Nismo tužni zbog toga, dali smo svoj maksimum i suprotstavili se evropskom šampionu. Idemo dalje, idemo po titulu i Kup.Prvo u Suboticu da uzmemo tri boda, pa ćemo da se fokusiramo na Partizan.

Iako je tek zakoračio u svet punoletnih, jedan od bisera Zvezdine omladinske škole dobio je priliku da se bori sa najboljim fudbalerima na Starom kontinentu.

- Sa 18 godina da igrate protiv klupskog prvaka sveta. Pre šest meseci sam ih gledao na televiziji, nisam mogao ni da sanjam da ću za šest meseci igrati Ligu šampiona protiv njih. Zadovoljan sam, ali neću ovde stati – kazao je Mijatović pre nego što se osvrnuo na duele sa Stonsom, Akanđijem, Akeom…

- Pružili su mi dobar otpor, imao sam par šansi. Nisu očekivali od mene, još sam mlad, ali pokazao sam da mogu da se borim sa njima. Kada igram utakmicu nebitno mi je ko je na drugoj strani, dajem svoj maksimu. Oseti se da su jači nego u našoj ligi.

Zahvalio se mladi napadač navijačima na fenomenalnoj atmosferi protiv Sitija, kao i na tome što im i kod kuće i u gostima uvek daju vetar u leđa, pa se osvrnuo na sve glasnije spekulacije o njegovom odlasku iz Zvezde, možda već u januarskom prelaznom roku.

- Voleo bih da ostanem, da ostavim bar neki trag, ali ne razmišljam sada o tome. To će doći na red kada se završi polusezona, sada idemo u Suboticu po ta tri boda i da budemo jesenji prvaci – rekao je Jovan Mijatović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike