Zvezda trojkom rešila gostovanje u Pazaru! Kapiten počeo, Šerif završio posao! (FOTO/VIDEO)

17.02.2024

15:52

0

Autor: D. N.

Crveno-beli preuzeli prvo mesto na tabeli, ali Partizan ima meč manje

Zvezda trojkom rešila gostovanje u Pazaru! Kapiten počeo, Šerif završio posao! (FOTO/VIDEO)
Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Novog Pazara i Crvene zvezde otvorili su program u 21. kolu Superlige. Duel je odigran bez prisustva publike, povodom čega se domaćin već oglasio, a na kraju je slavio gost iz Beograda, sa 3:0. Golove su dali Aleksndar Dragović, Gelor Kanga sa bele tačke, a pobedu je u drugom poluvremenu potvrdio rezervista Šerif Ndiaje.

U prvom ovosezonskom duelu, na "Rajku Mitiću" slavio je branilac titule, rezultatom 2:1, pa se ispostavilo da su crveno-beli lakše rešili ovaj duel nego onaj prethodni. Takođe, sada su na prvom mestu na tabeli, ali Partizan trek treba da odigra svoj meč, sa IMT-om.

Domaćin je u meč ušao bez tandema Adem Ljajić - Marko Šćepović, dok je Vladan Milojević ponovo na raspolaganju imao Omrija Glazera i Mirka Ivanića. Od početka je šansu dobio i mladi napadač Uroš Sremčević koji je nedavno stigao iz Mladosti.

Zvezda je već u devetom minutu povela posle centaršuta Kange, iz slobodnog udarca, a u kaznenom se najbolje snašao Dragović koji je strelac bio i jesenas u Boegradu, u okršaju dva tima. Na 2:0 je u završnici povećao Gabonac posle penala.

Pre toga, start nad Naserom Đigom sudija Danilo Nikolić je ocenio kao onaj za najstrožu kaznu. Domaćini su bili veoma nezadovoljni odlukom, koja posle VAR provere (od nekoliko minuta) ipak potvrđena. Kanga je bio veoma precizan.

U nastavku meča, Miliojević je dosta menjao, pa je u uvodnim minutima u igru uveo Ndiajea, Lučića i Rodića. Teren su napustili Sremčević, Bukari i Ivanić. Inače, Điga je bio učesnik akcije, posle koje je Ndiaje pogodio za konačnih 3:0.

Kao što je rečeno, Pazar je bio oslabljen, ali je imao svoje prilike. Posebno opasan po gol oporavljenog Omrija Glazera bio je Sejduba Suma, nekadašnji fudbaler Partizana. Na drugoj strani, kolega Nikola Mirković je imao mnogo više posla. Vredi spomenuti i šansu iz 28. minuta, kada je Adetundži Adešina bio u dobroj prilici, ali je opasnost otklonio Piter Olajinka.

U 75. minutu je Kanga pokušao sa distance, ali bio neprecizan. U samoj završnici, Milojević je šansu dao Nikoli Kneževiću i Jovanu Šljiviću. a duel je bio zanimljiv i zbog okršaja dva Južnokorejca. Za plave je u drugom poluvremenu zaigrao Đo, dok je starter za crveno-bele bio Hvang.

U narednom kolu Zvezda će dočekati Čukarički, a  Novi Pazar gostovati Napretku.

Blog uživo

Nema nadoknade vremena! Kraj utakmice!

88. MINUT - Nova izmena kod domaćina. Sumu menja Opara.

86. MINUT - Knežević i Šljivić umesto Olajinke i Kange. Gabonac prilikom izlaska pokazuje na grb na dresu. Ne znamo na koga se to odnosilo. Prilikom izlaska sa njim priča sekretar stručnog štaba Negić.

84. MINUT - Kanga dobija žuti karton!

83. MINUT - Ndiaje na zemlji, skaču sa klupe Zvezde. Ipak nastavlja meč.

81. MINUT - Izmena u Pazaru. Na terenu je i Petković-

81. MINUT - GOL! Za 3:0 pogađa Ndiaje. Na pravom mestu posle šuta Đige na Hvangov centaršut iz kornera. Kolenom skreće loptu u mrežu.

Pogledajte i iz više uglova.

78. MINUT - Đo faulira Mijailovića na 20-ak metara od gola Mirkovića.

75. MINUT - Kanga sa 20-ak metara, ali ipak pored gola. Gabonac koristi situaciju kada su ga protivnici ostavili samog. Ipak, na njihovu sreću neprecizan, mada Kanga zna da pogodi sa distance.

72. MINUT - Điga dobija žuti karton zbog odugovlačenja.

70. MINUT - Start Sume nad Mijailovićem koji se drži za zglob, ali nastavlja meč.

69. MINUT - Ne stiže lopta do Hvanga, oprezan Azemović i korner koji izvodi Kanga. Loptu izbacuje Anan i narednom napadu Hvang faulira zemljaka Đoa.

67. MINUT - Ponovoo menja Matić. Srećković umesto Karaklajića, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde.

60. MINUT - Dobra šansa za Sumu, ali ipak pored gola. Dragović skreće loptu koja ide ka golu.

52. MINUT - Milojević menja trojicu igrača. Ndiaje umesto Sremčevića, Lučić umesto Bukarija, Rodić umesto Ivanića.

50. MINUT - Đo pokušava posle prodora sa desne strane, ali Glazer oprezan, mada je udarac bio veoma opasan. Zatim i Fajed pokušava, i nova ozbiljna pretnja po gol crveno-belih.

48. MINUT - Knežević izvodi korner. Interveniše Hvang i otklanja opsanost.

Na poluvremenu izmene u Pazaru. Knežević i Korejac Đo na terenu. Izašli Islamović i Adešina. Nema izmena u Zvezdi.

Prvo poluvreme 0:2

Kraj prvog dela igre!

45. MINUT+1 - Lakat Olajinke u duelu sa Adešinom. Posle slobodnog udarca, Sremčević spasava svoj tim, ispred Adešine. Posle kornera interveniše Glazer.

Igra se još tri minuta!

40. MINUT - GOL! Kanga je strelac! Sada je 2:0. Snažno Gabonac šutira i Mirković nije imao šanse.

Evo gola sa bele tačke i iz više uglova.

36. MINUT - Penal za Zvezdu posle gužve u kaznenom. Sremčević je vratio loptu, Điga je krenuo glavom, pa je tada i fauliran od strane Momčilovića. Domaći igrači opkolili sudiju Nikolića.

Traje VAR provera i ipak penal, posle kraće pauze i dodatne provere.

Pogledajte ovu situaciju i iz više uglova.

35. MINUT - Kanga dodaje Sremčeviću, snažan šut, ali odlična odbrana Mirkovića. Korner za goste

33. MINUT - Hvang sa 18 metera, ispod živog zida, lopta ide u donji ugao, ali se baca Mirković i hvata.

32. MINUT - Suma dobija žuti karton posle faula nad Kangom. Uz to. šutnuo je loptu posle zvižduka sudije.

28. MINUT - Loša završnica napada Pazaraca. Karaklajić ulazi u kazneni Zvezde, onda dodaje do Sume. Koji je zaustavljen na 15-ak metara od gola. Moglo je da bude opasno po Glazera, ali ipak na kraju nije bilo šuta.

24. MINUT - Karaklajić sa leve strane centrira, Adešina pokušava, ali nije mogao bolje na drugoj stativi jer je pored njega bio Olajinka.

18. MINUT - Obradović faulira Dragovića koji se bolje postavio i zagradio protivnika. Usledio je prekršaj.

15. MINUT - Bukari faulira Karaklajića. Anan pokušava, ali samo korner za Pazarce. Suma izvodi, glavom pokušava Adešina, ali lopta ide preko gola Glazera.

14. MINUT - Sremčević preti dva puta u kratkom perodu, ali se domaćin brani.

9. MINUTGOL! Dragović pogađa za 1:0! Posle centaršuta Kange, kapiten Zvezde najviši u skoku i glavom šalje loptu u mrežu. Mirković nemoćan, Islamović je kasnio.

Inače, Dragović je bio strelac i u prvom ovosezonskom duelu dva kluba. Kanga je upisao šestu asistenciju u sezoni.

Pogledajte taj trenutak.

Pa i iz više uglova!

8. MINUT - Slobodan udarac za Zvezdu na 18 metara. Islamović faulira Kangu.

6. MINUT - Olajinka jedan na jedan i snažan šut sa desetak metara, ali Mirković odlično brani.

5. MINUT - Ivanić traži Hvanga u kaznenom, ali ipak je brži Mirković. Hvata loptu.

3. MINUT - Sada se igra ispred kaznenog Pazaraca. Ali bez opasnosti poi gol Mirkovića.

2. MINUT - Karaklajić prolazi po levoj strani. šutira iskosa snažno, ali pogađa spoljni deo mreže Glazera.

14.00 - Počelo je! Ekipe u standardnoj opremi, plavo-beloj i crveno-beloj. Kapiteni su Suma i Dragović.

13.52 - Utakmica uskoro počinje. Kao što je rečeno, nema publike, ali naredni meč u Pazaru će biti sa navijačima, pošto će biti odrađena kazna FSS.

Objavljene su i startne postave

13.02 - Poznati su i starteri.

Novi Pazar: Mirković, Bojat, Azemović, Fajed, Anan, Islamović, Momčilović, Adešina, Karaklajić, Obradović, Suma.

Crvena zvezda: Glazer, Điga, Dragović, Spajić, Bukari, Kanga, Hvang, Mijailović, Ivanić, Olajinka, Sremčević.

Kao što se vidi, na golu branioca titule ponovo je Omri Glazer. U prethodnom periodu ga je menjao Zoran Popović koji je danas na klupi. Među startnih 11 su i Mirko Ivanić i Hvang koji se vratio sa Azijskog kupa, a šansu od prvog minuta dobio je i mladi napadač, novajlija, Uroš Sremčević. Uz njega će u napadu biti Piter Olajinka.

Printscreen/Superliga
 

Ovo su rezerve:

Printscreen/Superliga
 

12.46 - Uoči gostovanja ekipi Novog Pazara, Zvezdina delegacija je posetila važne srpske svetinje na severu Kosova i Metohije i u Raškoj oblasti. Tom prilikom je naša delegacija pored priloga pružila i moralnu podršku - navedeno je na zvaničnom nalogu na X društvenoj mreži Crvene zvezde.

12.30 - Glavni sudija je Danilo Nikolić, pomoćnici su Milan Šutulović i Petar Radić, a utakmica počinje u 14 časova.

12.25 - Pročitajte i izjave dva šefa stručnog štaba.

Igor Matić: U goste nam dolazi najveći klub u državi, koji u poslednjih šest godina osvaja titule. Imamo veliki respekt prema njima, poštujemo ih i cenimo, ali imamo svoje želje, nade i ambicije. Verujem u moj tim, nadam se da ćemo odigrati kvalitetno. Očekujem obostrano dobru igru i spektakl, samo što neće biti publike. Pazar je fudbalski grad i šteta je zbog ambijenta. Svi akteri bi pružili i preko maksimuma.

Očekujem totalno drugačiji duel nego jesenas, dok sam vodio Čukarički. Nije isti odnos snaga, novi je trener Crvene zvezde (Milojević umesto Bahara). Biće drugačija utakmica. Drugi je i profil igrača, trener sam drugog kluba, pa te dve utakmice nemaju dodirnih tačaka. Da bih voleo da pobedimo, u to nema sumnje. Sigurno da se javlja glavobolja kad postoje igrači na koje ne možete da računate. Videćemo za Ljajića i Šćepovića. Lazić je pozajmljen igrač Zvezde i dogovor klubova je da ne igra, Sise ima četiri kartona. Koga nema, bez njega se može i mora.

Vladan Milojević:

- Ne možemo da utičemo na to da li se igra sa publikom ili ne, ali siguran sam da će biti fudbalska atmosfera. Lepo je kad je tu publika, bez obzira što je Novi Pazar okrenut lokal patriotizmu. Što se tiče kadrovskih problema koje imaju - ni na to ne možemo da utičemo. Fokusiran sam na moj tim i igru koju želimo da prikažemo - počeo je Milojević.

Superliga, 21 kolo:

Subota:

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:3

(Dragović 9, Kanga 40 p, Ndiaje 81)

16.15 Partizan - IMT

18.30 Čukarički - Železničar

Nedelja:

13.00 Radnički 1923 - Vojvodina

15.00 Spartak - Mladost

17.00 Radnički Niš - Javor

18.00 TSC - Radnik

Ponedeljak:

17.00 Voždovac - Napredak

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike