Partizan do vrha napunio mrežu IMT-a, ali "grobari" imaju veliki problem i razlog za brigu (VIDEO)

17.02.2024

18:04

0

Autor: P. K.

Tri gola dali debitanti, gledali smo vatromet u Humskoj

Partizan do vrha napunio mrežu IMT-a, ali "grobari" imaju veliki problem i razlog za brigu (VIDEO)
Igrači Partizana slave gol - Copyright MN Press

Ludu utakmicu odigrali su Partizan i IMT - dva penala, crveni karton, prečke i stative, sedam golova, od čega su tri dali debitanti.

Na kraju, Partizan - IMT 5:2.

Partizan se ovom pobedom vratio na prvo mesto, na kome je kratko bila Crvena zvezda, koja je pobedila Novi Pazar (koji se opet bunio zbog suđenja).

Gledali smo uzbudljiv i zabavan meč, bilo je ovo lepo popodne na stadionu ili ispred TV Arena sport. Od početka je krenula akcija. IMT je odmah napao i imao nekoliko dobrih prilika, ali nije bilo gol.

Partizan je prvu dobru šansu imao u 12. minutu. Stojković je sa desne strane proigrao Severinu, ali je golman Gordić bio na mestu.

Prvi gol je pao u 24. minutu. Severina je ušao u šesnaesterac, napravio jedan "lažnjak", pa drugi, pa sjajno šutirao za 1:0 u suprotni ugao.

Brz tempo je odmah posle toga opao. IMT je uspostavio ravnotežu, pa se igralo uglavnom na sredini terena. Najvažnije što se tada desilo jeste da je Saldanja dobio jak udarac i nije mogao da nastavi meč. Zatražio je izmenu i izašao za brigu "grobara". Derbi je za dve nedelje.

Glišić je u 41. minutu imao dobru šansu za IMT, ali smo sledeći gol videli na samom kraju poluvremena. Bojan Kovačević je debitovao za Partizan i odmah je dao gol! Severina je centrirao, a lopta je pala na nogu novajliji, kome sa tri metra nije bilo teško da savlada Gordića.

Praktično odmah posle toga je sviran kraj poluvremena.

IMT je sjajno počeo drugo poluvreme, odmah je dao gol. Kijevčanin je centrirao, ali je Sveta Marković zakačio loptu i postigao autogol. Igrao se 48. minut i to je bio sjajan početak za goste.

Krenuli su tad na sve ili ništa, imali su dobru šansu u 64. minutu, ali je Miloš Luković iz kontre pogodio prečku.

Na drugoj strani je, međutim, Partizan odmah potom imao šansu, ali je bio izblokiran. Meč se nastavio, ali je sudija zaustavio igru jer je dobio signal iz VAR sobe. Onda je pregledao snimak i odlučio da je ruka Zarije Lambulića bila daleko od tela – penal.  Zahid je šutirao, sjajni Gordić brani, ali je odbijena lopta dobila felš i luku je ipak završila u golu! 3:1

Vladimir Radočaj je od 70. do 73. minuta napravio dva potpuno nepotrebna žuta kartona i ostavio na cedilu IMT i danas i u narednom meču. Ipak, gosti su nastavili da napadaju i sa igračem manje.

Luković je ipak bio strelac i to u 80. minutu, kada je sa penala savladao Jovanovića, koji je "pročitao" njegov šut, ali nije uspeo da ga zaustavi. 

Nije dugo trajala nada IMT-a, jer je Kastiljo već u 86. minutu na svom debiju dao gol, da bi u 90. i Goh dao gol i tako postao treći današnji strelac koji igra prvu utakmicu za Partizan.

Sve golove i važne šanse pogledajte u našem blogu uživo.

Standings provided by Sofascore

 

BLOG UŽIVO:

Kraj meča: Partizan - IMT 5:2

90. minut: Goh pogodio za "petardu" Partizana! On je treći debitant crno-belih koji danas daje gol! 5:2. Kraj meča!

86. minut: Kastiljo na svom debiju se sjajno snalazi i daje gol! Posle Kovačevića, on je drugi debitant koji daje gol u današnjem meču - 4:2!

Usporeno:

80. minut: Miloš Luković koristi penal, ali je Jovanović bio blizu da odbrani, baš kao i njegov kolega na drugoj strani ranije. Obojica su "pročitali" udarce.

Usporeno:

80. minut: Penal za IMT! Pogledajte tu situaciju:

Usporeno:

76. minut: Radočaj odmah dobija drugi žuti karton grubim startom na Markoviću i ostavlja IMT na cedilu i u ovoj utakmici, ali i u sledećoj.

73. minut: Goh uzima loptu Radočaju, koji ga povlači za dres i dobija žuti karton.

71. minut: Majstorija Goha! Sjajno ga je uposlio Zahid, a Korejac je sa desetak metara gađao kontra ugao i pogodio stativu!

67. minut: Zahid je šutirao, sjajni Gordić brani, ali je odbijena lopta dobila felš i luku je ipak završila u golu! 3:1

Usporeno:

65. minut: Gleda sudija VAR, pozvan je iz VAR sobe. Gleda da li je penal za Partizan. Udarac Kastilja je pogodio Lambulića u ruku, sada se gleda da li je bila uz telo. Penal!

64. minut: Prečka! Miloš Luković je iskoristio grešku odbrane Partizana, stuštio se ka golu, a onda iz daljine pogodio prečku!

61. minut: Kastiljo je neočekivano došao u priliku, ali je njegov udarac izblokiran u poslednji čas!

55. minut: Izmene na obe strane. U IMT-u ulazi Terzić umesto Kijevčanina, a u Partizanu umesto Baždara i Kalulua ulaze Goh i Kastiljo.

54. minut: Kakvu je šansu samo sada propustio Baždar! Kontra je krenula od Zahida, koji je proigrao Severinu, a on je na ivici šesnaesterca ostavio Baždaru, koji je imao neometan šut, ali je Gordić bio na mestu!

54. minut: Kakvu je šansu samo sada propustio Baždar! Kontra je krenula od Zahida, koji je proigrao Severinu, a on je na ivici šesnaesterca ostavio Baždaru, koji je imao neometan šut, ali je Gordić bio na mestu!

I usporeno:

53. minut: Nemanja Nikolić dobija žuti karton, deluje da crno-bele hvata nervoza.

53. minut: Džinović je probao udarcem u suprotni ugao, ali preko gola!

48. minut: IMT smanjuje na 2:1! Zvanično je Radočaj strelac, ali deluje da je Marković poslednji igrao loptom. Ovo je sedma utakmica uzastopno kod kuće u kome prima gol. Sjajan razvoj situacije za goste - brzi gol u drugom poluvremenu, uhvatili su "na spavanju" Partizan, koji deluje malo obeshrabreno bez Saldanje.

I iz više uglova:

Počelo je drugo poluvreme!

Kraj prvog poluvremena: Partizan - IMT 2:0

- Počelo je žestoko, sa šansama na obe strane, a onda je Severina majstorijom doveo Partizan u vođstvo. Na samom kraju poluvremena, Kovačević je povisio na 2:0 i to na svom debiju za crno-bele. Imao je i IMT svoje šanse, ali ih nije iskoristio. Potencijalni za problem je to što je Saldanja morao da izađe zbog povrede već u 30. minutu. A derbi je već za dve nedelje.

45. minut: Bojan Kovačević je debitovao za Partizan i odmah je dao gol! Severina je centrirao, a lopta je pala na nogu novajliji, kome sa tri metra nije bilo teško da savlada Gordića.

I iz više uglova:

41. minut: Glišić je imao šansu za IMT:

36. minut: Ovusu je naleteo na odbitak na oko 20 metara, ali je šutnuo daleko iznad gola...

30. minut: Ne može Saldanja da nastavi, mora da izađe iz igre. Potencijalni problem za Partizan, derbi je za samo dve nedelje...

25. minut: Saldanja se odmah požalio na povredu i izašao iz igre privremeno.

24. minut: Severina dovodi Partizan u vođstvo! Ušao je u šesnaesterac, napravio jedan "lažnjak", pa drugi, pa sjajno šutirao za 1:0! 

Pogledajte natenane:

22. minut: Trenutno je period nešto mirnije igre, uglavnom se borba vodi na sredini terena.

12. minut: Najbolja šansa na meču! Severina je bio u šesnaestercu i šutirao je jako iz blizine, ali je Gordić imao fantastičnu odbranu!

Koliko je blizu bio: 

8. minut: Odmah posle izgledna situacija za Partizan. Saldanja je bio u kaznenom prostoru, ali nije uspeo da dođe do malo sporije lopte. Dobra utakmica, brz tempo, agresivne ekipe - ima se šta videti.

7. minut: Sjajna prilika za IMT! Pogrešila je odbrana Partizana, najbolji strelac gostiju Luković se dokopao lopte, ali je Jovanović odbranio iz blizine.

5. minut: Prvi ozbiljniji napad Partizana. Severina je prošao desno po sredini, ušao u šesnaesterac, ali nije uspeo da se oslobodi čuvara i pronađe Zahida. Odbrana izbacuje loptu.

2. minut: Zulfić je probao iz daljine posle kornera, ali pravo u golmana Partizana Jovanovića.

1. minut: Meč je počeo, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Partizana, koji u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod severne tribine stadiona u Humskoj.

15.01 - Poznati su i starteri:

Partizan: Jovanović, Stojković, Kovačević, Marković, Filipović, Ovusu, Severina, Zahid, Baždar, Kalulu, Saldanja.

IMT: Gordić, Glišić, Ćosić, Lambulić, Džinović, Zulfić, Kijevčanin, Lutovac, Radočaj, L. Luković - M. Luković

Printscreen/Superliga
 

Kao i izmene.

Printscreen/Superliga
 

 

15.00 - Glavni sudija je Andrija Stojanović, a pomagaće mu Nemanja Petrović i Slobodan Pavlović. Utakmica će početi u 16.15.

14.45 - Pročitajte izjave šefa stručnih štabova.

Igor Duljaj:

- Ne moram da podsećam kakva je utakmica bila na stadionu Voždovca, kad smo posle teške muke osvojili bodove. Presrećni smo što sad imamo priliku da igramo na našem terenu i što će naši igrači igrati u kvalitetnim uslovima. Daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda i damo našim navijačima kvalitetnu utakmicu bez problema. Imamo mnogo igrača koji imaju probleme sa žutim kartonima, zato smo i doveli nove fudbalere da budemo sportski naoružani za neprijatnosti poput kartona i povreda.

Zadovoljan sam kako izgledamo, bez obzira na malo utakmica. Imali smo težak meč protiv Javora na teškom terenu. Igrači Partizana ne traže lakši put do uspeha, već ispravan, a to je da se časno borimo protiv svakog sportskog rivala. Hvala na podršci protiv Javora, apelujem na navijače da dođu u Humsku. Mnogo smo jači i bolji kad su uz nas - kazao je tremer Partizana.

Nebojša Jandrić:

- Partizan je i dalje prvi, u svim segmentima su i dalje najbolji i to dovoljno govori o njima u ovom trenutku. Ohrabruje nas igra protiv vicešampiona i nemamo pravo da gledamo ko je sa druge strane, jer smo konkurentni i možemo sa svakim da se nosimo. Verujemo u sebe i sopstvene mogućnosti i to nam se mora vratiti. Fudbal je specifičan i ne možemo da biramo šta može da se desi i u kom će pravcu utakmica otići. Partizan je definitivno ogroman izazov. Izlišno je govoriti o vrednosti ekipa na fudbalskom tržištu, a sa druge strane prvi meč nas hrabri u uverenju da nismo bez šansi - rekao je strateg "traktorista".

Superliga, 21 kolo:

Subota:

14.00 Novi Pazar - Crvena zvezda

16.15 Partizan - IMT

18.30 Čukarički - Železničar

Nedelja:

13.00 Radnički 1923 - Vojvodina

15.00 Spartak - Mladost

17.00 Radnički Niš - Javor

18.00 TSC - Radnik

Ponedeljak:

17.00 Voždovac - Napredak

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike