Terzić pričao o rušenju "Marakane", ali ne samo o tome! Otkrio je i zbog kog igrača se Zvezda opekla!

14.02.2024

10:26

0

Autor: D. N.

- Mi smo bivši šampioni sveta koji ulaze u ring protiv Muhameda Alija i Tajsona - silikovito je opisao učešće u Ligi šampiona

Terzić pričao o rušenju "Marakane", ali ne samo o tome! Otkrio je i zbog kog igrača se Zvezda opekla!
Copyright FK Crvena zvezda

Novi stadion, transfer politika, Liga šampiona... To su bile neke od tema o kojima je pričao generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić.

- Ja razumem da su mnogi naši navijači emotivno vezani za slavnu tradiciju, ali bože moj, svi veliki klubovi u Evropi koji su izgradili nove i moderne stadione bili su vezani za slavnu istoriju i tradiciju starih stadiona, ali smo to prevazišli. Postali su svesni, ako klub želi da se dalje razvija, ne može bez novog stadiona.

Ostaje sam dilema da li treba rekonstruisati stadion "Rajko Mitić", kako želi jedan broj navijača, ili ga potpuno srušiti i napraviti potpuno novi, što je, prema mom mišljenju, jeftinije, funkcionalnije i celishodnije - kazao je Terzić u intervjuu za Politiku.

MN Press
 

Takođe je podsetio da je "Marakana" sagrađena 1963. godine.

- Bila je moderan stadion u to vreme, ali prošlo je 60 godina i više nije funkcionalna. Stadion je ukopan, sve četiri tribine su naslonjene na četiri zida na zemlji i nemamo nijedan kvadratni metar komercijalnog sadržaja koji može da se stavi u funkciju novih prihoda Crvene zvezde - dodao je funkcioner crveno-belih.

Postavljeno je još jedno pitanje..

Svakako bi stadion ostao na istom mestu, dok bi prostor na kome su sada tereni, akademija i sve ostalo bio iskorišćen da klub zaradi ozbiljan novac i sebi izgradi moderan trening centar negde u Surčinu. Šta bi se dakle gradilo i da li bi Zvezda tu bila investitor?

- Crvena zvezda se neće time baviti. To bi joj odvuklo fokus od osnovnog biznisa, a to su sport i fudbal. Mi možemo da se bavimo izgradnjom stadiona, a oko neka grade država, fondovi... Najviše bih voleo da napravimo dogovor sa državom, da joj prodamo zemljište oko nas, pa neka država traži partnere. To je najčistije. Zvezda, jednostavno, mora da se razvija.

Na primer, AEK ima godišnji priliv od 22.000.000 evra samo od ulaznca, naspram naših 5.000.000. Sagradili su novi, moderan stadion s kapacitetom od 32.000 mesta, koji je rasprodat. O AEK-u govorim kao o klubu iz okruženja gde nije tako fudbalska zemlja kao Nemačka ili Engleska.

Bilo je priče i o transferima.

Odnosno, da li bi bilo korisno ili štetno kada bismo danas mogli da vratimo pravilo da igrači mogu u inostranstvo tek kada napune 28 godina?

- To bi bio finansijski autogol. Mi smo se već opekli za Stefana Mitrovića. Imali smo ponudu od pet miliona evra i čekali smo bolju. Pustili smo ga za milion i po. Za Veljka Nikolića imali smo ponudu od četiri, pet miliona evra. Čekali smo da ga prodamo kao Luku Modrića za 10.000.000, jer je to nagoveštavao, a pustili smo ga za nula. Za Erakovića smo imali devet miliona, odbii smo i prodali ga za sedam. Ako ne osetite da je igrač u finansijskom piku... Kako igračiu rastu godine starosti, tako mu cena pada - objasnio je Terzić.

MN Press
 

Takođe je odgovorio da li je za Zvezdu bolje da igra u isplativijoj Ligi šampiona ili u skromnijoj Ligi Evrope.

- Mi smo bivši šampioni sveta koji ulaze u ring protiv Muhameda Alija i Tajsona. Mi ne možemo da biramo protivnike.U DNK Crvene zvezde nije da se zadovoljavamo Ligom Evrope.

Jeste, sve je u novcu. Kupite najbolje igrače i najboljeg trenera i oni igraju. Ne igra svetla tradicija. Bajern plati Harija Kejna 120.000.000 evra u njegovoj 32. godini, a za Halanda je spreman da plati 250.000.000. Globalizacija je učinila da velikim novcem može da se kupi sve, osim tradicije i istorije - zaključio je Terzić.

Video bonus:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike