Murinjo šokirao sve: Zvali su me da budem selektor jednoj od najboljih generacija, ali sam odbio

15.02.2024

17:56

0

Autor: P.K.

To bi bila prava pravcata senzacija

Murinjo šokirao sve: Zvali su me da budem selektor jednoj od najboljih generacija, ali sam odbio
Žoze Murinjo - Copyright Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Temperamentni Žoze Murinjo ne prestaje da iznenađuje, od kada je sa Portom stupio na veliku scenu evropskog fudbala, pre tačno 20 godina. Posle toga je vezao dve titule u Engleskoj sa Čelsijem i definitivno postao "gospodin posebni".

Sada, međutim, luta, za mnoge više nije tako poseban, ali je svakako tražen na tržištu. Sada je u podkastu kod Rija Ferdinanda otkrio senzacionalnu vest – odbio je ponudu da bude selektor Engleske!

Ferdinand je pitao Murinja da razreši staru dilemu: ko je bolji – Frenk Lampard ili Stiven Džerard?

Murinjo je krajnje neočekivano odgovorio:

- Mogao sam da budem njihov trener u reprezentaciji, a takođe i vaš.

Ferdinand je odgovorio: "Zamisli, da si ti bio trener, osvojili bismo nešto."

Murinjo je onda nastavio priču:

- Imao sam to na stolu. Rekao sam "ne" jer sam uvek smatrao posao selektora nacionalnog tima nečim što ne bih uživao. To je bilo u sezoni 07/08, mislim da je tada gospodin Kapelo dobio posao. Skols, Džerard, Lampard, bila je to veoma dobra generacija.

To nije bio jedini put da je Murinjo odbio da bude selektor, s obzirom na to da je bivši trener Rome bio takođe na meti svoje matične zemlje Portugal prošle godine.

Dvoipogodišnji mandat Murinja na Olimpiku završio se u januaru kada je dobio otkaz nakon katastrofalnog niza rezultata koji su ostavili "đalorose" na devetom mestu u tabeli Serije A, ali on je i dalje razočaran odlukom nakon što je dao toliko klubu, a i odbio milione iz Saudijske Arabije da bi ostao u Romi.

- Više me je povredilo jer sam dao sve, dao sam srce. Takođe sam odbio sjajne radne prilike. Prva je bila veoma teška za odbijanje jer je bio Portugal. I Portugal sa verovatno najboljim nacionalnim timom ikada, tri godine pre Svetskog prvenstva. Zatim sam imao veliku ponudu iz Saudijske Arabije, nisam je krio u to vreme jer je bila zaista velika. Obično sam veoma pažljiv u svojim izborima, ali u ovom slučaju nisam bio pragmatičan. Dao sam sve Romi.

Murinjo je sada dobio otkaz na svoja poslednja četiri radna mesta, ali on retko pravi duge pauze. A i dalje se povezuje sa velikim klubovima, kao što je sada Bajern Minhen, gde svi očekuju otkaz Tuhelu, ili čak Čelsi, što bi mu bio treći mandat tamo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike