Trese se fudbalski svet posle curenja informacija u Premijer ligi! Mančester siti izbacuju iz elite zbog finansijskih malverzacija!

15.02.2024

15:22

0

Autor: G. F.

Poznati britanski novinar tvrdi da ne može biti drugačija odluka

Trese se fudbalski svet posle curenja informacija u Premijer ligi! Mančester siti izbacuju iz elite zbog finansijskih malverzacija!
Erling Haland - Copyright Profimedia

Spremite se za fudbalski zemljotres koji će zatresti celu planetu, sa epicentrom u Engleskoj!

Poznati britanski sportski novinar, svojevremeno je radio i za Skaj Sports, Džef Šrivs otkrio je da je odluka o kazni koja čeka Mančester siti zbog finansijskih malverzacija već doneta. A kazna će biti... Pa, žestoka!

Poznato je da je ranije Everton kažnjen oduzimanjem bodova zbog kršenja takozvanog finansijskog fer pleja, a Šrivs otkriva da su "karamele" odlično prošle u poređenju sa onim što čeka Mančester siti.

- Slučajevi Evertona i Mančester sitija su veoma različiti. Ne mogu se ta dva slučaj porediti. Everton je sve vreme imao dijalog sa vrhom Premijer lige. Tokom kompletnog postupka. S druge strane Mančester siti ide na sud. Ali tek za dve godine, dug je to proces. Prema informacijama koje imam nema drugog izlaza za čelnike Premijer lige nego da izbace SIti iz lige. Naravno, ako potvrde ono što je došlo do mene i proglase ih krivim - rekao je, pored ostalog Šrivs.

 

 

Poznato je da se Mančester siti sumnjiči za više od 100 prekršaja i to u periodu od 2009. do 2018. godine. Navodno "građani" nisu davali na uvid prave ifnormacije o poslovanju, pre svega kada je reč o prihodu kluba, operativnim troškovima i menadžerskim provizijama.

Svojevremeno je UEFA već suspendovala Mančester isti na dve godine iz svojih takmičenja, ali je tu odluku poništio Sud za arbitražu iz Lozane (CAS). Problem za aktuelnog šampiona Premijer lige je što CAS nije nadležan za ovo takmičenje.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike