Čukarički doveo novog Južnoamerikanca! Čuo sam i ranije za Zvezdu i Partizan, kažu mi da je fudbal u Srbiji strast, kao u mojoj zemlji!

09.02.2024

11:19

0

Autor: D. N.

Štoper stiže iz MLS-a, a ponikao je u velikanu iz domovine

Čukarički doveo novog Južnoamerikanca! Čuo sam i ranije za Zvezdu i Partizan, kažu mi da je fudbal u Srbiji strast, kao u mojoj zemlji!
Copyright FK Čukarički

Fudbaleri Radnika i Čukaričkog otvoriće prolećni deo sezone u Superligi, a belo-crni su se pohvalili novim igračem. U poslednjim danima prelaznog roka, potvrđeno je da je potpisao štoper Koruho Brikola Guzman.

- Veoma sam srećan što sam ovde. Stigao sam pre tri dana, imao sam malo vremena da vidim Beograd, zaista mi se sviđa. Dosta vremena sam provodio upravo u mom novom klubu, prvi utisak je da su svi ljubazni i da su svi želeli da pomognu, već od starta sam odlično prihvaćen. Jedva čekam da počnem sa treninzima, nadam se da ću što pre biti na terenu i da ću moći da pomognem ekipi - rekao je Urugvajac rođen 1996. godine.

FK Čukarički
 

U redove beogradskog superligaša stigao je iz MLS-a, tačnije iz tima Šarlota za koji je odigrao 32 utakmice. Postigao je i jedan gol i bio i kapiten tima u nekoliko navrata.

- S obzirom na to da dolazim iz Šarlota, čuo sam dosta toga o mom novom timu. Pričao sam i sa Vinisijusom Melom, Brazilcem koji je takođe stigao iz Šarlota pre desetak dana, ali i sa Nikolom Petkovićem, koji je upravo iz Čukaričkog prešao u Šarlot. Igrao je za Kraun Legasi, razvojni tim, sada je potpuno spreman za nastup u MLS i želim mu mnogo sreće.

Urugvajcu je ovo prvi angažman u Evropi.

- Prvi put sam u Evropi, ovo je veliki iskorak u mojoj karijeri. Želim da se dokažem ovde gde se igra sjajan fudbal, verujem da će Čukarički biti još jedan dobar stepenik u mojoj karijeri. Čuo sam i ranije za neke srpske klubove, na primer Crvenu zvezdu i Partizan.

Svi su mi rekli da se fudbal u Srbiji doživljava baš kao i u Urugvaju, sa mnogo emocija, i to je ono što mi baš odgovara. Ljudi ovde žive za fudbal i sigurno da je na igračima pritisak, ali onaj pozitivan, i to zaista volim - kazao je Guzman koji je ponikao je u najpoznatijem urugvajskom timu Nasionalu, za koji je odigrao 108 utakmica i sa kojim je dva puta bio šampion države.

Duel u Surdulici biće odigran danas, od 15.30, uz prenos na Premiumu 1 TV Arena sport.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike