Čukarički doveo Brazilca! Napadač je i idol mu je "Imperator"! (FOTO)

30.01.2024

19:04

0

Autor: D. N.

Već je mnogo toga saznao o srpskom fudbalu, a koliko samo ceni Dejana Ramba Petkovića

Čukarički doveo Brazilca! Napadač je i idol mu je "Imperator"! (FOTO)
Gordan Petrić na pripremama Čukaričkog na Kipru - Copyright MN Press

U nastavak sezone Čukarički ulazi sa novim fudbalerom. Reč je o Brazilcu Vinisijusu Melu koji je potpisao ugovor na dve i po godine. Napadač je dolazak među beogradske belo-crne ozvaničio na Kipru gde se ekipa Gordana Petrića priprema.

- Veoma sam srećan što sam došao u Evropu, ovo je velika stvar za moju karijeru. Uzbuđen sam što sam u timu koji je u vrhu srpskog fudbala, u timu koji se bori da igra u međunarodnim takmičenjima - kazao je po potpisivanju ugovora Melo.

U razvojnom timu Šarlota, ekipi Kraun legasija, Melo je delio svlačionicu sa bivšim prvotimcem Čukaričkog i mladim reprezentativcem Srbije Nikolom Petkovićem.

FK Čukarički
 

- Veoma smo dobri prijatelji, trenirali smo i igrali zajedno. Dobio sam osnovne informacije od njega, rekao mi je da je Beograd prelep grad, da je Čukarički sjajno organizovan klub i da neću imati nikakvih problema da se prilagodim. Već posle dva dana u Limasolu svi su me sjajno prihvatili, a moja želja je da ekipi vratim pre svega na treninzima i utakmicama, zalaganjem, asistencijama i golovima. Promenio sam sredinu i želim da nastavim da napredujem - kazao je Melo.

Na pitanje ko mu je fudbalski idol, Melo je kao iz topa odgovorio.

- Adrijano! Mislim da podsećam na njega, takođe igram levom nogom. Voleo bih da dostignem bar deo njegove karijere.

Vratio se Melo i na svoje početke u Brazilu.

- Počeo sam karijeru u Internacionalu, čuvenoj brazilskoj ekipi iz Porto Alegrea. Imao sam dobar učinak u mlađim kategorijama, takođe i u nacionalnom šampionatu, što me je preporučilo MLS ligašu Šarlotu. U Internacionalnu sam igrao sa sjajnim fudbalerima, bili su tamo na primer Paulo Gerero, reprezentativac Perua i nekadašnji član Bajern Minhena, Argentinac Gabrijel Merkado koji je bio u Sevilji, Tajson...

I Brazil je čuo za srpske fudbalere, a još uvek se priča o učinku Dejana Ramba Petkovića.

- Svako ko se bavi fudbalom u Brazilu, svako koga fudbal interesuje u mojoj zemlji, zna za Petkovića. On je mađioničar, ostavio je veliki trag u Flamengu, Vasko Da Gami, Flumeninseu... Igrao je kao da je rođen u Brazilu - nasmejao se Melo.

Čukarički je prvi deo sezone završio na četvrtom mestu sa 29 bodova iz 19 utakmica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike