FIFA ima novu revolucionarnu odluku! Liga šampiona dobija svoj pandan na svetskom nivou – premijera kao predigra Mundijala!

23.06.2023

19:22

0

Autor: A. Š.

Svetsko klupsko prvenstvo 2025. godine igraće se sa čak 32 kluba, objavio je Đani Infantino

FIFA ima novu revolucionarnu odluku! Liga šampiona dobija svoj pandan na svetskom nivou – premijera kao predigra Mundijala!
FIFA - Copyright Profimedia

FIFA je spremila još jednu revolucionarnu odluku. U predvečerje Mundijala, kao svojevrsnu predigru, Svetska kuća fudbala na prostoru SAD organizovaće klupsko prvenstvo na globalnom nivou u potpuno novom formatu.

Prvi čovek FIFA Đani Infantino otkrio je, u zvaničnom saopštenju, da će elitno fudbalsko takmičenje u Evropi dobiti svoj pandan u planetarnoj verziji, s obzirom da će se Svetsko klupsko prvenstvo od 2025. godine igrati sa čak 32 kluba.

- FIFA Svetsko klupsko prvenstvo 2025. biće vrhunac elitnog profesionalnog muškog fudbala, a sa potrebnom infrastrukturom i ogromnim lokalnim interesovanjem SAD su idealan domaćin za početak novog, globalnog, turnira – naveo je Infantino u saopštenju.

Donekle i očekivano, s obzirom da do početka novog takmičenja ima dve godine, detalji nisu poznati, pa samim tim ni termini, niti gradovi koji bi mogli da ugoste najbolja 32 kluba na svetu.

Podsetimo, SAD, Meksiko i Kanada zajedno će organizovati Mundijal 2026. godine, a dve godine ranije SAD će biti domaćin i Kopa Amerike.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike