Dok Srbija čeka na EURO, UEFA menja format takmičenja! Put do Mundijala neće biti lak!

04.12.2023

08:46

0

Autor: A. S.

Ali, Orlovi idu korak po korak!

Dok Srbija čeka na EURO, UEFA menja format takmičenja! Put do Mundijala neće biti lak!
Fudbaleri Srbije - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije obezbedili su plasman na Evropsko prvenstvo, prvo od 2000. godine, a nedavno su saznali i rivale u grupi, pa se na leto i početak šampionata čeka sa velikim nestrpljenjem.

A dok fudbalski svet već gleda na dešavanja u Nemačkoj, govori se i o Ligi nacije, koja je u međuvremenu promenila format.

Naime, UEFA je uoči žreba za novi ciklus Lige nacija, koji će se održati u februaru, rešila da promeni format, pa će sada po dve selekcije proći dalje, nakon čega sledi četvrtfinale, polufinale i finale. Treći iz grupe će igrati u baražu sa drugim iz B Lige nacija, dok će igrati u rangu niže.

Ono što je takođe sada poznato da će se prva dva kola igrati 5. i 8. septembra 2024. godine, a naredna dva duela 10. i 13. oktobra, dok će se grupna faza zatvoriti 14. i 17. novembra. Nokaut faza sledi u 2025. godini.

Četiri pobednika grupa u Ligi nacija, koji kroz kvalifikacije ne izbore plasman na Mundijal 2026. godine, igraće u baražu.

Što se prethodnog ciklusa Lige nacija tiče, Srbiji je doneo dosta. Orlovi su preko ovog takmičenja, izborili plasman u Ligu A, gde su najbolji timovi Evrope, pa novu sezonu i žreb dočekuju u četvrtom šeširu.

Prvi šešir: Španija, Hrvatska, Italija, Holandija.

Drugi šešir: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska.

Treći šešir: Švajcarska, Nemačka, Poljska, Francuska.

Četvrti šešir: Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike