Ovo su svi detalji Mesijevog puta do PSŽ: Ugovor spreman, sastanak zakazan, zna se i dan promocije

07.08.2021

10:05 >> 10:08

0

Autor: Adam Štulić

Deluje da samo formalnosti dele Argentinca od Parka prinčeva

Ovo su svi detalji Mesijevog puta do PSŽ: Ugovor spreman, sastanak zakazan, zna se i dan promocije
Copyright Leo Mesi foto: Profimedia

Navijači Barselone verovatno neće moći da veruju u budućnost bez Lea Mesija dok omaleni Argentinac ne podigne dres drugog kluba. A to bi moglo da se desi već početkom sledeće nedelje. Deluje da samo formalnosti dele jednog od najboljih fudbalera svih vremena od „Parka prinčeva“, s obzirom da su svi ključni detalji već isplivali u javnost.

Posle „Marke“, koja je prva lansirala vest o definitivnom rastanku Mesija i Barse, potom i prelasku Argentinca u PSŽ, red došao na „Lekip“.

Ugledni francuski list objavio je „rutu“ Leovog puta do „grada svetlosti“, koja bi trebalo da startuje u nedelju, za kada je zakazan sastanak dve strane na kojem bi trebalo da usledi rukovanje u znak sklapanja sporazuma.

Prema saznanjima „Lekipa“ PSŽ je spremio trogodišnji ugovor za Mesija, s poslednjom godinom koja bi bila opciona, vredan 40 miliona neto po sezoni, što znači da bi Argentinac bio plaćeniji od Nejmara koji zarađuje pet miliona manje.

– To je nešto manje novca od onoga što je francuski klub bio spreman da ponudi u prošlosti, ali se uklapa u jedan od glavnih zahteva Argentinca, da dobije najmanje dvogodišnji ugovor – piše „Lekip“.

Sada je na čelnicima PSŽ da pronađu način da se uklope u finansijski fer-plej kako ne bi bili prinuđeni da prodaju neku od trenutnih zvezda tima, prevashodno Kilijana Mpabea, koji je iz dana u dan sve bliži madridskom Realu.

Pročitajte još

Pored detalja koje je izneo „Lekip“, „Mundo deportivo“ saznaje da bi Mesijevo predstavljanje na „Parku prinčeva“ trebalo da se dogodi već u utorak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike