U Katalunji kažu "pare su pare", Barsa je ispravno postupila, Mesi će verovatno u PSŽ

06.08.2021

16:29 >> 16:37

0

Legendarni srpski menadžer za 24sedam pojašnjava situaciju koja potresa svet fudbala

U Katalunji kažu "pare su pare", Barsa je ispravno postupila, Mesi će verovatno u PSŽ
Copyright Zoran Stojadinović, MN Press

Kao bomba odjeknula je vest da Lionel Mesi neće više igrati u Barseloni, iako je do pre tri nedelje priča išla u drugom smeru.

Navijači su očajni, ali iz uprave jasno poručuju da je klub ispred svih – igrača, predsednika i uprave.

Naravno, vrlo je logično da je Mesi stariji igrač i da se nikom ne bi isplatilo da se klub zadužuje kako bi zadrzao svoju legendu.

Situaciju u Barseloni prokomentarisao je za 24sedam Zoran Stojadinović, nekadašnji fudbaler, danas fudbalski menadzer, čovek koji je 30 godina aktivan u španskom fudbalu, a ujedno je i veliki prijatelj predsednika kluba.

– Kada su ljudi u klubu sagledali kompletnu situaciju oko Mesija: godište, učinak zadnje godine, platu u narednih pet godina, mislim da su shvatili da to više nije onaj Mesi. To je i logično, s obzirom na godine. Mislim da je to jedini razlog zašto su odustali od potpisivanja ugovora. Naravno, vešto su iskoristili da prebace krivicu na bivšu upravu za katastrofalnu situaciju u klubu, što ne odgovara potpunoj istini.

Laporta je rekao da nije bio svestan sta ga sve čeka u klubu kad je došao i da je klub finansijski možda i više uzdrman nego što je mogao da pretpostavi kada je dolazio na mesto predsednika…

– Što se tiče Laporte, da nije znao gde ulazi i kakva je finansijska situacija kluba je totalna laž. Okretanje istine upravo da bi opravdao odluku da ne produže ugovor sa Mesijem. U Katalunji ima jedan izraz: “la pela es la pela” – pare su pare – i za njih su pare iznad svega. Tako da kad im Laporta sada kaže da nema para za Mesija, a kriva je bivša uprava – miran je. Odličan potez, jer mislim da ga sportski nisu hteli pod ovim uslovima, i negde ga podržavam i delim njegovo mišljenje.

Na slici koja kruži društvenim mrežama Mesi je u društvu nekoliko igrača PSŽ-a, što je pokrenulo lavinu priča da će karijeru nastaviti upravo u Parizu? Da li mislite da je to za njega pravi izbor?

– Mesi će najverovatnije završiti u PSŽ-u, što je po meni, ako se to desi, najlogičnije, jer tamo će moći da igra najopušteniji fudbal, odnosno ligu. Odlazak u Englesku u bilo koji klub bi po meni bio poguban, jer mislim da on više ne može na fizičkom planu da izdrži taj ritam iz nedelje u nedelju.

Jedna od priča koja je aktuelna ovih dana je potencijalni duel Crvene zvezde i Dinama. Ako dođe do ovog meča, šta možemo da očekujemo u fudbalskom smisli? I da li je 30 godina dovoljno dug period da fudbal pobedi ili ipak treba biti spreman na potencijalne opasnosti koje nosi ovakav susret?

– Mislim da će utakmica Zvezda – Dinamo proći bez nekih većih incidenata. Posebno što će se u Zagrebu igrati bez publike, jer lično mislim da bi bio veći problem nego u Beogradu. Siguran sam da će predsednik Aleksandar Vučic i naše službe potpuno kontrolisati situaciju i da neće dozvoliti da se dogodi nijedan incident. Rezultatski, Zvezda po meni u ovom momentu ima bolji tim. Mislim da bi trebalo da se kvalifikujemo – zaključio je Stojadinović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike