Sve je spremno za 171. večiti derbi, a evo ko sve može da igra: Večiti iskoristili promenu pravilnika, nikad više stranaca u sastavima!

20.12.2023

08:37

0

Autor: A. S.

Najviše je domaćih igrača, ali je pitanje i do kada će tako biti

Sve je spremno za 171. večiti derbi, a evo ko sve može da igra: Večiti iskoristili promenu pravilnika, nikad više stranaca u sastavima!
Fudbaleri Crvene zvezde - Copyright MN Press

Za fudbalsku, domaću javnost, danas se igra najvažniji meč, večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, sa početkom u 18 sati, na stadionu crno-belih, u Humskoj ulici.

Biće to 171. okršaj velikih rivala, a prvi u tekućoj sezoni i to onaj iz zaostalog devetog kola, koje je odloženo zbog Dana žalosti.

Crveno-beli su u međuvremenu okončali takmičenje u Ligi šampiona i fokusirali se samo na domaću ligu, pa su vezali i nešto bolje partije koje su im omogućile da sustignu, ali i prestignu Partizan.

Crno-beli pak, nakon duge serije bez poraza i loših rezultata, doživeli tri kiksa u poslednja četiri duela, pa nakon sedam bodova prednsoti u jednom trenutku tokom jeseni, sada imaju dva boda zaostatka.

A dok se sve sprema za okršaj koji po mnogima može da odluči šampiona, interesantno je da večeras na terrenu u Humskoj mogu biti igrači iz čak 21 zemlje!

Tokom prethodnog prelaznog roka, najveći srpski timovi su radili na pojačanjima, a pored što su pojačali igrački kadar, osnažili su i inostranu koloniju, pa sada crveno-beli i crno-beli dres nose fudbaleri iz Norveške, Južne Koreje, sa Novog Zelanda, ali i iz Konga, Gabona i Burkine Faso.

Naravno, međi njima je onih koji iz meča u meč potvrđuju da su sa pravom tu i da ih nakon Superlige čeka dobar transfer, ali neki se i nisu nešto naročito pokazali.

Kako je letos promenjeno pravilo o strancima u srpskom fudbalu, pa se oni koji poseduju papire neke od zemalja iz Evropske unije, ne računaju kao strani igrači, večiti su "profitirali".

Tako postoji šansa sa ćemo večeras na stadionu u Humskoj gledati igrače iz preko 20 zemalja. 

Naravno, najviše ih je ih Srbije, potom sledi Crna Gora, pa Izrael, Gana i Senegal.

STRANCI NA DERBIJU

Kurasao (Severina)

Senegal (Kanute, N’Diaje)

Holandija (Menig)

Izrael (Natho, Glazer, Bahar)

Brazil (Saldanja)

Kongo (Kalulu)

Norveška (Zahid)

Belgija (De Medina)

Novi Zeland (Stamenić)

Gabon (Kanga)

Nigerija (Olajinka)

Austrija (Dragović)

Obala Slonovače (Kraso)

Australija (Degenek)

Zambija (Kangva)

Burkina Faso (Điga)

Južna Koreja (Hvang)

Gana (Ado, Bukari)

Crna Gora (Šćekić, Ivanić – povređen)

BiH (Saničanin)

Što se ovih imena tiče, za sada je Saldanja, koji je i najbolji strelac lige sa 13 golova i četiri asistencije, najviše pokazao od Partizanovih stranaca, dok je u Zvezdi Bukari konstanta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike