Šok transfer u Srbiji! Rusi daju milione za 18-godišnjeg napadača iz Superlige, pregovori u poodmakloj fazi

19.12.2023

17:48

0

Autor: P.K.

Igrač već ugovorio lične uslove, transfer je jako blizu realizacije

Šok transfer u Srbiji! Rusi daju milione za 18-godišnjeg napadača iz Superlige, pregovori u poodmakloj fazi
Uroš Luković - Copyright MN Press

Izgleda da se sprema nova bomba u srpskom fudbalu! Moskovski Spartak spreman je da ponudi milione za 18-godišnjeg Miloša Lukovića iz IMT-a!

Kako pišu ruski mediji, Spartak intenzivno radi na transfer tržištu u potrazi za centralnim napadačem koji bi mogao da konkuriše Aleksandru Soboljevu i da zameni Pavla Melešina, koji će, kako stvari stoje, ove zime biti poslat na pozajmicu.

Luković je kapiten IMT-a, iako ima tek 18 godina. Ekspres piše da su pregovori "u poodmakloj fazi". Vrednost transfera mogla bi da iznosi 5,7 miliona evra. Pored toga, beogradski klub dobiće 20 odsto od budućeg transfera.

Luković je već dogovorio lične uslove, prema tom izvoru, i ugovor bi trebalo da bude potpisan na četiri i po godine.

Ovo bi bio još jedan višemilionski transfer u srpskom fudbalu koji ne dolazi od Crvene zvezde i Partizana. TSC je letos prodao Petra Ratkova Salcburgu za pet miliona evra.

Posao sa Spartakom, međutim, nije završen, jer postoje neke prepreke. Jedna od njih je da moskovski klub još nema sportskog direktora, koji se čeka da bi se posao završio.

Luković je za seniore debitovao sa 16 godina. Prošle sezone u PLS je dao 15 golova i bio najbolji strelac na putu ka promociji, a u 18 kola Superlige ove sezone strelac je bio devet puta.

Luković je bio i jedini strelac za IMT u pobedama nad Novim Pazarom i Čukaričkim od po 1:0, čime je direktno svom klubu doneo šest bodova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike