Novi pad Zvezdinog koeficijenta: Da li treba strahovati za mesto u Ligi šampiona?

14.12.2023

14:37

0

Autor: A. S.

Kontra ritam domaćeg fudbala mora da se zaustavi

Novi pad Zvezdinog koeficijenta: Da li treba strahovati za mesto u Ligi šampiona?
Fudbaleri Crvene zvezde - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde sezonu u Evropi okončali su sa samo jednim osvojenim bodom, na poslednjem mestu u Ligi šampiona. Iako su na više mečeva prikazali igru koja je bila bolja od rezultata, ono što se na kraju računa jeste upravo broj pobeda i osvojenih bodova.

Bod iz meča sa Jang Bojsom, Zvezdi osim dobre zarade, nije doneo mnogo. Ali, nedostatak boljih rezultata, crveno-belima može mnogo da odnese.

U drugoj uzastopnoj sezoni, Zvezda je doživela pad klupskog koeficijenta. Prošle godine se sa 46.000 spustila na 42.000 bodova, a sada je pala na 40.000.

Tako se na UEFA listi, po učinku u poslednjih pet sezona, nalazi na deobi 46. mesta sa Olimpikom iz Marseja. Pre samo dve sezone, nalazila se na 35. poziciji!

U odnosu na prošlu sezonu, sada su "osvojili" 5.000, za učešće u grupnoj fazi i osvojen bod, ali im se iz obračuna briše 7.000, osvojenih u takmičarskoj 2018/19. Tada su u grupnoj fazi savladali Liverpul i remizirali sa Napolijem.

Pad koeficijenta može imati bitnu ulogu u narednoj sezoni, kada crveno-beli mogu ostati bez statusa nosioca u plej-ofu za Ligu šampiona. Naravno, ukoliko pre toga odbrane titulu u Srbiji i plasiraju se u Ligu šampiona, jer za razliku od ove sezone, Srbija neće imati direktno mesto u grupi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike