Zvezda najslabije rangirana, ali dobro zaradila! Jedan bod, a 25 miliona!

14.12.2023

11:06

0

Autor: A. S.

Zadovoljstvo na Marakani, a tek se čekaju naplate od TV prava

Zvezda najslabije rangirana, ali dobro zaradila! Jedan bod, a 25 miliona!
Fudbaleri Crvene zvezde - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde ovogodišnje učešće u Ligi šampiona okončali su u grupnoj fazi, sa jednim osvojenim bodom. Bili su crveno-beli više puta blizu boljeg rezultata, ali su u odnosu na prethodne sezone pokazali zrelost u igri, i pritom na evropsku scenu predstavili nekolicinu mladih fudbalera.

Sve to kada se sabere, na Marakani ostaje žal što nisu izborili treće mesto, kako bi na proleće igrali u Ligi Evrope, ali mogu biti zadovoljni učinjenim.

Takođe, ovo učešće im je isplativo i iz ugla zarade. Od premija koje dodeljuje UEFA, crveno-beli će inkasirati lepu sumu.

Iako se nalaze na poslednjem mestu takmičenja, zbog tog samo jednog boda, Antverpen je pobedom nad Barselonom, prepustio poziciju fenjeraša, na spisku zarada, crveno-beli su bolje pozicionirani.

Zvezda zauzima 30. poziciju sa tačno 24.529.000 evra, što je sigurno odlična suma koja će pomoći klubu.

Od učešća u grupnoj fazi, zaradili su 15.640.000, dok je remi sa Jang Bojsom doneo još 930.000 evra bonusa. Na zaradu je uticao i desetogodišnji koeficijent - za koji su najzaslužniji Vladan Milojević i Dejan Stanković, a to je donelo i 7.959.000 evra.

Treba dodati i prihode od TV prava, ali i od ulaznica. Marakana je u sva tri meča grupne faze bila ispunjena do poslednjeg mesta, pa kada se sve preračuna, crveno-beli su zaradili oko 30 miliona evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike