Zvezda na detaljnom skeneru Engleza! Nekadašnji prvak Evrope, Marakana zastrašujuće mesto!

14.12.2023

11:40

0

Autor: D. N.

Mančester siti je definitivno izbacio crveno-bele iz Evrope

Zvezda na detaljnom skeneru Engleza! Nekadašnji prvak Evrope, Marakana zastrašujuće mesto!
Copyright MN Press

Mančester siti je pobedio Crvenu zvezdu i tako postavio "konačan poredak" u grupi Lige šampiona. Prvak Evrope je sa maksimalnim učinkom prošao dalje, dok je šampion Srbije ostao na samo jednom bodu.

Iako meč na "Rajku Mitiću" nije imao značaj kada je reč o bodovima, mediji u Engleskoj su ga detaljno ispratili. Tako je analiziran penal posle kojeg je bilo 3:1 za prvaka Evrope, ali je objavljeno još nekoliko tekstova.

Na primer, Dejli Mejl je između ostalog analizirao učinak Mike Hamiltona i Oskara Boba.

- Bila je ovo noć u kojoj su diplomci Sitijeve akademije zablistali na evropskoj sceni... Radovao se čak i Kalvin Filips, zbog svog prvog gola - navedeno je u tekstu, a zatim je usledio i deo o navijačima.

- Stadion "Rajko Mitić" je istorijsko mesto, ali i zastrašujuće za protivničke timove. Domaći navijači su dali sve od sebe, iako je već zapečaćena njihova eliminacija iz Evrope. Njihovi navijači su pratili taj intenzitet, dali dva gola u drugom delu, a u prvom poluvremenu Siti je kontrolisao situaciju kao da je u pitanju bila trening-utakmica.

Ulog je u ovom meču bio mali, ali ispao je ovo uzbudljiv okršaj i za Hamiltona i Boba bila je ovo noć za pamćenje. Hamilton je momak iz Mančestera i imao je 13 godina kada je bio Sitijev sakupljač lopti kome je Gvardiola govorio da brže vraća loptu u teren - zaključio je novinar Dejli Mejla.

O meču je izveštavao i Skaj sports.

- Nadahnuta Crvena zvezda uzvratila je udarac Zvezdi kroz doprinos In-Bom Hvanga, ali Hamilton je iznudio penal u završnici utakmice i Kalvin Filips ga je iskoristio da postigne prvi gol za klub. Siti je možda projurio kroz grupu, ali je morao da radi za pobedu u Beogradu. Aleksandar Katai dao je gol glavom posle kornera, da bi zadržao tim iz srpske Superlige u utakmici do kraja - navedeno je na sportskom portalu.

O meču u Beogradu je pisao i Bi Bi Si.

- Igrač koji je u klubu od svoje devete godine (Mika Hamilton) doneo je Sitiju prednost u neprijateljskoj atmosferi u Srbiji - ovo je bio samo jedan deo izveštaja u kojem se opet naglašava kako je Hamilton nekada skuplja lopte.

Ali se podsećaju čitaoci i na to da je Zvezda bila prvak Evrope, kao i da je domaćin u meč ušao bez ikakve šanse da ostane u Evropi. Takođe je rečeno da "Zvezda ni u jednom meču nije "razbijena" i iako je u svakome imala svoje šanse".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike