Dušanova majka je imala samo jednu želju, nije uspeo da je ostvari! Vlahović progovorio o porodici, pa priznao kada je promenio put!

02.12.2023

11:56

0

Autor: A. S.

Pred mladim napadačem je dosta vremena za sjajnu karijeru

Dušanova majka je imala samo jednu želju, nije uspeo da je ostvari! Vlahović progovorio o porodici, pa priznao kada je promenio put!
Dušan Vlahović - Copyright Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Dušan Vlahović je danima interesantna tema na Apeninima. Italijani su prilično oštri kada je u pitanju srpski napadač, a on je sumnje otklonio pogotkom u derbiju protiv Intera. U međuvremenu, sinoć je na gostovanju Monci promašio penal, pa je ponovo glavna tema medija. 

Ipak, ne priča se uvek samo o fudbalu, pa je tako u opširnom intervjuu za Gazzetu govorio i o svom početku, ali i porodici.

Tako je dvadesettrogodišnji napadač otkrio i da je kao dečak trenirao košarku, ali i jedan detalj o obrazovanju.

- Nakon osnove škole moja majka je htela da idem paralelno na dve staze - da igram fudbal, ali da pritom ne zapostavim školu. Pohađao sam školu koja te priprema za studije medicine, ali prestao sam nakon što sam došao u prvi tim Partizana, jer bi to bilo vrlo zahtevno. Upisao sam normalnu školu kako bih tu završio srednju školu. Kada sam imao pet godina igrao sam košarku, ali svi moji drugovi iz kraja igrali su fudbal, tako da sam pitao majku da pređem na fudbal - kazao je Duci, pa otkrio i da su u Torinu imali postavljen koš:

- Sklonili su nam koš u Kontinasi, ali Alegri zna da sam spreman i da može da me izazove u svako doba dana. Uvek je zadovoljstvo igrati protiv njega jer ima pobednički mentalitet koji može da prenese na vas. Uvek želi da pobedi, kao i ja. On je trener pobednik, imati takvog čoveka na klupi nam zaista pomaže.

Ovaj razgovor ipak nije prošao bez razgovora o reprezentaciji Srbije, koja je posle 24 godine izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

- Tokom Svetskog prvenstva nisam bio dobro, sada smo se, nakon 23 godine pauze kvalifikovali na Evropsko prvenstvo i ispisali novu stranicu istorije srpskog fudbala. Ali nisam zadovoljan. Imamo dobar tim i možemo da uradimo nešto značajno. Milinković Savić? Pitao sam ga samo da li je srećan u Saudijskoj Arabiji. Ja u Arabiji? Ponosan sam što igram za jedan od najvećih klubova na svetu. Trenutno vidim sebe samo ovde.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike