Srbijo, srećan ti EURO 2024! Piksi održao obećanje, odveo "orlove" na EP, ali da se ne lažemo - ovo ništa ne valja! (VIDEO)

19.11.2023

16:55

0

Autor: G. F.

Fudbalerima treba bod za siguran plasman na Euro 2024

Srbijo, srećan ti EURO 2024! Piksi održao obećanje, odveo "orlove" na EP, ali da se ne lažemo - ovo ništa ne valja! (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP

Fudbalska repezentacija Srbije izborila je plasman na EURO 2024, prvi od samostalnosti, a 24 godine od poslednjeg odlaska pod imenom SR Jugoslavija!

Srbija je u poslednjem meču grupe G odigrala nerešeno 2:2 protiv Bugarske, što je bilo dovoljno da se i matematički izbori viza bez obzira na dešavanja u Budimpešti na utakmici Mađarske i Crne Gore (3:1).

Rečeno - učinjeno! Piksi je održao obećanje i odveo reprezentaciju na drugo veliko takmičenje posle prolaska na Mundijal u Kataru 2022. godine!

Treba biti isto tako pošten i primetiti da je grupa G nudila najlakši prolaz, čist zicer! Uprkos tako jednostavnom zadatku - šta je rezultat osim pune kase FSS! Da li je igra napredovala u odnosu na katarsko izdanje? Da li smo u odbrani sigurniji nego na Mundijalu? Da li je izbačeno jedno novo igračko ime!

Odgovor na svako pitanje je - NE! Igramo sporije nego u Kataru, što je i razumljivo, jer su glavni akteri igre za godinu stariji!

Odbrana je pokazala da smo ostali na istom nivou kao protiv Kameruna. U Kataru babić nije mogao da stigne Abubakara, u Leskovcu je Rusev bio neuhvatljiv!

Srbija je večeras protiv Bugarske hodala po ivici, gde su milimetri odlučivali da li će se desiti teška sramota.  

Iz minuta u minut

kraj

90. MINUT - Igraće se još 4 minuta!

85. MINUT , Izlašli Mitrović i Kostić, ušli Mladenović i Grujić!

82. MINUT - Gooool, Babić! Glavom sa prve stative posle kornera Tadića!

75. MINUT - Tri prilike u jednom napadu, nije bilo dobre završnice! Samo treba gledati dešavanja u Budimpešti gde su Mađari za dva minuta okrenuli Crnu Goru - 2:1!

71. MINUT - Poništen gol Vlahovića, čist ofsajd!

69. MINUT - Gol, vodi Bugarska preko Despodova! Greška Živkovića i Lukića na sredini terena, sa jednim pasom izbačena je njihova odbrana, a onda se do peterca kapiten Bugara odlično snašao pasioravši loptu pored Vanje MS.

66. MINUT - Deca viču "Ua, Bugari"! U nedostatku pravih navijačkih pesama za nacionalni tim, možda i ovo bude od pomoći "orlovima".

63. MINUT - Vlahović odmah u prvom kontaktu glavom gađa pored stative posle centaršuta Kostića sa leve strane!

62. MINUT - Ulazi Vlahović, izašao je Đuričić!

59. MINUT - Gol, Rusev 1:1! Očajni Babić dozvolio je da ga Rusev pretrči, pa da u nastavku akcije iskoristi njegovu nespretnost da volej udarcem po zemlji matira Vanju MS.

53. MINUT - Ofsajd Bugara posle slobodnog udarca koje je završilo nabacivanjem Despodova u kazneni. Gruev je reagovao na povratnu loptu, a Vanja je spektakularnom intervencijom na gol-liniji izvacio loptu preko prečke. Srećom, kada je akcija završena pomoćnik je pokazao da je već kod ubacivanja jedan Bugarin bio u nedozvoljenoj poziciji!

52. MINUT - Žuti karton za Lukića, preoštar start po mišljenju sudije iz Belgije Lambrehtsa.

49. MINUT - Nespretnost petkova i golmana Naumova, umalo da donese promenu rezultata. Lopta je završila u mreži i bio bi to autogol da pre toga nije prešla korner liniju. Ništa od pogotka, korner je za Srbiju. Odličan Mitrović, on je svojom agresivnošću napravio pometnju!

46. MINUT - Nastavlja se meč! Srbija kreće sa centra!

Poluvreme

45+2. MINUT - Despodovu se ukazuje pomoć posle duela sa Milenkovićem. Bugarin se žali na udarac u glavu, snimak je pokazao da u jednom trenutku dlan našeg igrača prelazi preko lica Bugarina, ali nije to toliko snažno bilo da bi se kapiten protivničke ekipe pridigao tek uz pomoć lekara!

45. MINUT - Igraće se još dva minuta!

41. MINUT - Despodov je morao bolje da reaguje na centaršut koji je preleteo Živkovića. Na našu sreću sve se završilo gol-autom! Crna Gora u Budimpešti vodi sa 1:0 golom Rubežića!

36. MINUT - Kostić šutira, Naumov brani. Korner je ponovo izrodio priliku za Živkovića, ponovo udarac pored gola!

35. MINUT - Živković je bio u prilici, dobio je loptu od Tadića posle odličnog kombinovanja po levom krilu, kapiten je težište prebacio na suprotnu stranu odakle vezni igrač PAOK nije pronašao put ka mreži.

28. MINUT - Auuuu, Despodov... Kakav šut, od prečke, pa u stativu, snažno je desnicom raspalio sa ivice kaznenog kapiten Bugara, Vanja MS nije se ni pomerio. Imao je mnogo sreće!

21. MINUT - Mitroviiiić, brani Naumov udarac glavom našeg centarfora!

20. MINUT - Mitrović je mogao i bolje da reaguje, ali u odnosunom momentu gubi ravnotežu, šansa odlazi u nepovrat!

16. MINUT - Gooool, Veljković, 1:0! Tri minuta je trajala opasada gola Bugarske, dva kornera za redom i kod drugog izvedenog sa desne strane od Tadića, Veljković se u gužvi najbolje snašao!

13. MINUT - Sad Gudelj isprobava jačinu šuta, ništa od promene rezultata!

11. MINUT - Lukić šutira posle akcije Živkovića! Moglo je i bolje, bugarski golman bio je spreman za ovaj pokušaj!

7. MINUT - "Orlovi" diktiraju rotam, Bugari su svi ispred lopte. Kostić je oprobao udarac, sa leve strane, iskosa, niko nije očekivao da će to biti šut ka golu, mislili su da će tražiti centaršutom Mitrovića, ali lopta je fijuknula pored leve stative bugarskog gola.

1. MINUT - Počelo je! Prvi ozbiljniji napad napravili su naši momci, kombinovanje oko kaznenog, tražio se Mitrović, ali Bugari su otklonili opasnost. Atmosfera na stadionu nikad bolja! Deca su napravila pravi fudbalski ambijent! Samo još "orlovi" da budu na nivou očekivanja kompletne nacije...

Sve je spremno za spektakl, igrači Srbije i Bugarske izašli na teren. Odlična atmosfera na stadionu u Leskovcu.

13.45 - Ovo su sastavi za koje su se opredelili selektori dva nacionalna tima.

Srbija (3-4-1-2): V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Babić - Živković, Gudelj, Lukić, Kostić - Tadić, Đuričić - Mitrović. Selektor: Dragan Stojković.

Bugarska (4-3-3): Naumov - Popov, Petkov, Petrov, Ljaskov - Čočev, Kratsev, Gruev - Despodov, Delev, Minčev. Trener: Ilijan Ilijev.

13.30 - Selektor Srbije Dragan Stojković jasno je poručio šta očekuje u duelu sa Bugarima:

- Ne sme niko ovde u sali, a kamo li mi ili igrači, da pomisli da će utakmica biti laka. Igramo sa ekipom koja je rezultatski potpuno rasterećena, a to zna da bude opasno, ako ih ne shvatite ozbiljno. Ali, smatram da, ako smo već došli do takve situacije da sami odlučujemo o svojoj sudbini, takvu šansu ne smemo ni da pomislimo da propustimo. Bugarska, uz sav kvalitet, ne može i ne treba da ima veći motiv od onog koji će Srbija imati. Neću preterati ako kažem da je ovo jedna istorijska utakmica. Istorijska za ovu generaciju pre svega, oni su toga svesni, puno smo pričali i analizirali, ne treba više da im ponavljam. Značaj za fudbalsku Srbiju, za njihove karijere, za njihova imena je ogroman.

 

 

13.20 - Utakmicu će voditi sudijska postava u sastavu: Erik Lambrehts (glavni), Jo de Vird i Kevin Monteni su pomoćnici, a četvrti je Natan Verbomen (svi Belgijanci). U VAR sobi sedeće Holanđanin Pol van Bekel i još jedan Belgijanac Jan Boterberg.

BLOG UŽIVO:

Fudbaleri Srbije imaju šansu da urade nešto što njihovim prethodnicima nije uspelo još od 2000. godine!

Orlovi u Leskovcu igraju sa Bugarskom duel koji ih može odvesti na Evropsko prvenstvo. Potrebno je samo da ne izgube i slavlje će moći da počne!

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike