Bahar rekao da je pritisak veliki: Teško je, ali nema izgovora; A što se tiče Mijailovića...

10.11.2023

17:29

0

Autor: P.K.

"Svaka utakmica je prilika da se izdigne"

Bahar rekao da je pritisak veliki: Teško je, ali nema izgovora; A što se tiče Mijailovića...
Barak Bahar - Copyright MN Press

Crvena zvezda prolazi kroz turbulentan period. Posle poraza od Lajpciga, tim je definitivno eliminisan iz Lige šampiona, a sada ima dve šanse da igra proleće u Evropi.

U Superligi nije bilo novih poraza, ali Zvezda prosto nije delovala ubedljivo kako se to očekivalo i kakva je bila prethodnih godina.

Zvezda sada ide u Pančevo, na duel novajliji Železničaru, novajliji u Superligi, koji je u dobroj formi u poslednje vreme.

Trener Barak Bahar i ovaj meč vidi kao priliku.

- Svaka naredna utakmica je prilika da se ekipa izdigne, povrati samopouzdanje, kao i da postiže više golova, bude konkretnija i bolja na terenu. Pritisak je naravno prisutan uoči svake utakmice Crvene zvezde.

Koliko je teško pripremiti ekipu za narednu utakmicu sa rivalom poput Železničara posle evropskog neuspeha, a pre odlaska na reprezentativnu pauzu?

- Crvena zvezda ima utakmice na svaka tri dana, ali ne sme da nam bude izgovor činjenica da često igramo. Imamo veliki broj igrača, kvalitetan roster. Moraćemo malo da rotiramo i uoči ove utakmice. Želimo da odemo na pauzu sa dobrom atmosferom i rezultatom.

Srđan Mijailović je ponovo igrao desnog beka i ponovo nije uspelo, hoćete li ga koristiti i u budućnosti na toj poziciji?

- Srđan Mijailović je timski igrač, on je neko ko daje sve za ekipu. Pruža maksimum na svakoj utakmici. Možda se bolje snalazi na poziciji šestice, međutim igra tamo gde je timu potrebno, pa makar to bilo sa leve ili desne bočne strane, ali i kao štoper.

Zvezda je protiv Lajpciga odigrala dva različita poluvremena, ponovo. Zašto nema te konstantnosti.

- Teško je u Ligi šampiona odigrati više od 45 minuta na sjajnom nivou. Protiv Lajpciga nam je malo nedostajalo da izjednačimo rezultat. U domaćem šampionatu tokom čitavog meča imamo kontrolu, a verujemo da ćemo i sutra imati inicijativu, biti efikasniji i sačuvati naš gol.

Pred prvotimcima Crvene zvezde su dva meča u Superligi Srbije, a zatim gostovanje Jang bojsu u Bernu. Utakmica sa Jang bojsom je biti ili ne biti, hoće li vam prijati reprezentativna pauza u ovom momentu?

- Biće vremena da govorimo o utakmici protiv Jang bojsa. Pre toga nas očekuju dve važne utakmice u nacionalnom prvenstvu. Prva je na programu sutra, dok je naredna posle reprezentativne pauze. Kada obe prođu, moći ćemo da razgovaramo o utakmici Lige šampiona.

Zdravstveno stanje?

- Spajić neće biti u konkurenciji za utakmicu, s obzirom da ima manji problem sa kolenom. Ne želimo da rizikujemo ozbiljniju povredu. Svi ostali su zdravi. Imamo veliki roster igrača, odlučićemo ko će biti na terenu u okviru pripreme za utakmicu. Očekuje nas još jedan trening do sutrašnjeg meča.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike