Zvezda opet udarila u evropski zid, trener u klip, a kapiten u ploču!

08.11.2023

11:27

1

Crveno-belima sada ostaje još jedna šansa, protiv Jang bojsa, ako žele evropsko proleće

Zvezda opet udarila u evropski zid, trener u klip, a kapiten u ploču!
Copyright MN Press

Novi poraz Crvene zvezde u Ligi šampiona znači novu strepnju za ekipu Baraka Bahara, da li će se i na proleće gledati evropska utakmica u Beogradu. Posle mečeva četvrtog kola zna se da to sigurno neće biti Liga šampiona, ali nije ni sigurno da će biti Liga Evrope.

Ali sada sve zavisi od prvaka Srbije koji je upisao i treći ovosezonski poraz u elitnom takmičenju, od Lajpciga. Samim tim ostala je pretposlednja šansa na gostovanju u Švajcarskoj, Jang bojsu timu sa kojim može da se igra u egalu i koji ima koliko i Zvezda - jedan bod. I ona poslednja šansa, kada Mančester siti bude gostovao u Beogradu. Jedina nada može da bude da tim Pepa Gvardiole dođe potpuno rasterećen, pa da se uzme i poneki bod. Ali, može da bude i ona druga krajnost, da prvak Engleske i Evrope bude maksimalno posvećen do samog kraja.

Tanjug/AP
 

Sinoć su ponovo isplivale slabosti prvaka Srbije. Na primer, već u osmom minutu Omri Glazer je vadio loptu iz mreže posle šuta Ćavija Simonsa. I mnogi su pomislili, biće još veći minus na poluvremenu, posle "promaje" koja je posebno duvala na levoj strani Lajpcigovih napada.

Ali nije bilo tako u drugom poluvremenu, pošto je u nastavku domaćin zaigrao mnogo bolje, odnosno stvarao šanse i bio blizu postizanja gola. Taj nalet je presečen drugim golom Nemaca, ali je ubrzo usledio i "poklon" u vidu autogola Henrihsa.

Dovoljno da do kraja meča tinja nada. Ali slavlja nije bilo.

Šta kaže Dragović, šta kaže Bahar

I posle meča, kapiten Aleksandar Dragović je malo "iskočio iz šablona". Obično igrači kroz reči žale za šansama, a iskusni defanzivac je gađao pravo u centar. Timovima sa ovakvom igrom nije mesto u Ligi šampiona.

- Mi samo pričamo i računamo, ali ako igramo kao danas, izgubićemo i tamo, to mora svima da bude jasno. Mi moramo svi da se dignemo, ovako ne može dalje. Ako hoćemo da uzmemo neki bod u Ligi šampiona ili da pobedimo, mora svaki igrač da bude 100 posto bolji, da se trudimo više kao ekipa i da budemo bolji na terenu.

Mi smo zasluženo izgubili, mogli smo da gubimo 3:0, možda i 4:0 u prvom poluvremenu, Šerif jeste imao šansu za 2:2, ali generalno, nemamo mi šta da tražimo u Ligi šampiona - kazao je Dragović, mada je na konferenciji za medije usledila Baharova "kontra".

- Dragović je rekao šta je mislio. Prvo poluvreme smo zaslužili da imamo gol zaostatka, moglo je biti i više, ali je u drugom bilo bolje. Mogli smo do 1:1. Imali smo momentum. Želeli smo da igramo i na 2:1 za protivnika. Bilo bi sve drugačije da je neka lopta ušla do kraja meča u mrežu - objasnio je Bahar koji je ponovo "tumbao" u startnoj postavi.

I to posebno u linijama bliže golu protivnika.

U Nemačkoj je probao sa Piterom Olajinkom i Šerifom Ndijaeom, a u Beogradu sa Žan Filipom Krasoom i Osmanom Bukarijem. Onda su u nastavku "revanša" na "Rajku Mitiću" ušli Olajinka i Ndijae i doneli značajan pomak. Imali su veoma dobre šanse da savladaju golmana Lajpciga Blasviha, ali je ovaj bio uspešniji u dva vezana naleta.

MN Press
 

Isto tako, Bukari je u Beogradu bio sve vreme na terenu, dok je u Lajpcigu ušao u drugom poluvremenu. A Kraso je ustupio mesto Ndijaeu.

"Građani" i "bikovi" nivo iznad

Ako podvučemo crtu na osnovu prethodnih rezultata i viđenog na terenu, možemo da kažemo da je mnogo realniji Dragović. Jer je su Siti i Lajpcig iznad Zvezde i to su pokazali na terenu. Doduše, "građani" su bili kao mašina, dok su "bikovi" pokazali i da su ranjivi jer je Zvezda nekoliko puta ozbiljno pripretila. Da nije bilo Blasviha, i Bukari je mogao da pogodi njegovu mrežu.

Sada ostaje duel sa Švajcarcima koji su daleko više po meri crveno-belih. E sada, ako ni ta šansa ne bude iskorišćena, onda će sigurno biti novih potresa u Ljutice Bogdana. Pošto bi to značilo verovatno "zbogom Evropi", turbulencije viđene posle remija sa TSC-om verovatno će biti zanemarljive.

MN Press
 

Jer se u sezonu ušlo sa velikim (izgleda i nerealnim) ambicijama, pa je i pitanje upućeno Baharu posle meča bilo i očekivano. Ponovo su ga novinari pitali, oseća li i dalje podršku.

- Bilo je drugačije protiv TSC-a, tražili su i dobili odgovore. Nakon dan-dva analiziramo sve, biće tako i ovog puta - kazao je Izraelac koji podsetimo ima ugovor do leta 2026. godine.

Tako da bi razlaz verovatno koštao, ali će morati da se postavi i pitanje odgovornosti. Jer koliko je uloženo u tim i trenera, a da se evropska sezona završi već u decembru.

Tako da sada možemo da kažemo (još jednom) da je meč u Bernu najvažniji u sezoni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike